Tema for årets fagdag er yrkesfaglig fordypning (YFF) og integrering av utdanningsprogrammene restaurant- og matfag og salg, service og reiseliv.
Konferansier for dagen: Kaia Mobråten, førsteamanuensis ved OsloMet.
Program
- 09.00: Kaffe/te og frukt
- 09.30: Velkommen og informasjon om sammenslåing av restaurant- og matfag og salg, service og reiseliv i yrkesfaglærerutdanningen ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning, Hege Anita Danielsen, studieleder ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning.
- 09.45: «Hva kjennetegner gjennomføring av YFF i SSR?», Kyrre Romuld – spesialkonsulent, Oslo kommune, Utdanningsetaten.
- 10.15: Dilemma i undervegsvurderinga i YFF i lys av formålet med faget, Ann Karin Sandal, førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet.
- 10.45: Pause
- 11.00: Hvordan organiseres YFF i restaurant- og matfag? Resultater fra en undersøkelse om yrkesfaglig fordypning, Halvor Spetalen, dosent ved OsloMet.
- 11.30: Bedriftenes perspektiver og behov når elevene er i yrkesfaglig praksis, Anne Breen, universitetslektor ved OsloMet.
- 12.00: Lunsj med rundstykker og kaffe/te.
- 13.00: Yrkesfaglærerens perspektiv på YFF i bedrift -Fra håndvask til læreplass, Nils Petter Hennum, lektor og Andreas G. Lynum, adjunkt. Begge ved Rosenvilde videregående skole.
- 13.30: Informasjon om Senter for kunnskap om yrkesfag (SKY) ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning, Halvor Spetalen, dosent ved OsloMet.
- 13.40: Avslutning.
Presentasjonene vil bli strømmet og tatt opp. Etter fagdagen vil presentasjonene sendes til alle påmeldte deltakere.