OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Har du lyst til å bidra til å styrke fremtidige ergoterapeuters kompetanse innen rehabilitering og helseteknologi, og arbeide med undervisningsoppgaver, forsknings- og utviklingsprosjekter?
Ved Institutt for rehabiliteringsvitenskap og helseteknologi er det ledig en 100% fast stilling som førsteamanuensis innen ergoterapi. Stipendiater i sluttfasen av ph.d-løpet er også velkommen til å søke. Stillingene er ledig fra 1.8.2025.
Vi ønsker deg som vil bli med på å utvikle framtidens helsetjeneste, og har bred erfaring med undervisning og forskning/utviklingsarbeid knyttet til ergoterapi. Det er viktig at du ønsker å bidra til å oppfylle fakultetets strategi om kvalitet, robusthet og samfunnsrelevans i studiene og i praksisnær forskning som kan føre til innovasjon og forbedring av praksis og pasientenes/brukernes helse.
Instituttet har utstrakt forskningsvirksomhet og flere aktive forskningsgrupper. I tillegg tilbyr instituttet Bachelor i fysioterapi, Bachelor i ergoterapi, Bachelor i ortopediingeniørfag og seks spesialiseringer innen master i helsevitenskap (MAVIT).
Stillingen er tilknyttet bachelorutdanningen i ergoterapi, men oppgaver på masterspesialiseringene samt på tvers av instituttets utdanninger på bachelornivå vil også kunne inngå.
Les mer om fakultetet og våre forskningsgrupper:
Forskningsgrupper ved fakultet for helsevitenskap
Dine arbeidsoppgaver og ansvarsområde vil være å
- utvikle, planlegge og gjennomføre emner inkludert eksamener
- undervise og veilede på bachelor-, master- og ev. ph.d.-nivå, samt etter- og videreutdanninger
- følge opp studenter i praksis
- gjennomføre eget forsknings- og utviklingsarbeid
- utføre faglig-administrative oppgaver
- aktivt bidra til utvikling av instituttet og OsloMet som helhet
- formidle forskningsresultater både til fagmiljøer og samfunnet for øvrig
- ta initiativ til, og aktivt delta i, utviklingen av større forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansiering sammen med kolleger i fagmiljøet
- ha kontakt med praksisfeltet, samt samarbeide om fag og forskning med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
Kvalifikasjonskrav
- ph.d.-grad innenfor et fagområde som er relevant for ergoterapi
- helserelevant mastergrad
- bachelorgrad eller tilsvarende i ergoterapi
- god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk og engelsk
- erfaring med undervisning eller veiledning
- digital kompetanse
Som søker må du dokumentere relevant utdanningsfaglig kompetanse i samsvar med OsloMet sine Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse.
Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskningsstillinger følger av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger (FOR-2006-02-09-129) jf. overgangsregler beskrevet i Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 13.2.
Det vil bli lagt vekt på
- god kjennskap til rehabiliteringsfeltet og erfaring fra bruk av helseteknologiske løsninger i rehabilitering/oppfølging av pasienter
- nyere klinisk erfaring som ergoterapeut
- pedagogiske evner, og erfaring med undervisning og veiledning av studenter på høgskole/universitetsnivå
- erfaring med å lede og utvikle prosjekter innen utdanning, praksis og/eller forskning og kan vise til resultater og ekstern finansiering
- et nasjonalt og internasjonalt forskningsnettverk
- erfaring med studentaktive læringsformer og bruk av digitale undervisnings- og vurderingsverktøy
- være opptatt av nytenkning og innovasjon innen utdanning, forskning og utviklingsarbeid
Vi ønsker deg som har
- god evne til å kommunisere med studenter og kollegaer
- evne til å jobbe selvstendig og med stor arbeidskapasitet
- interesse for og vilje til å sette seg inn i nye fagområder
- er samarbeidsorientert og motivert for å bygge faglige fellesskap
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi tilbyr
- interessante oppgaver ved Norges tredje største universitet
- deltakelse i forskningsgruppe og et kreativt og inspirerende fagmiljø
- muligheter til faglig utvikling
- tid til forsknings- og utviklingsaktivitet iht instituttets mål for forskning (per d.d. utgjør dette 35% av stillingen)
- gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur og sport
- låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i førsteamanuensis i kode 1011, ltr. 68-78 tilsvarende kroner 667.700 – 821.100,- per år. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse (SPK). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Søknadsprosess
Vil du søke på stillingen må du søke via vårt rekrutteringssystem.
Din søknad vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:
- søknadsbrev
- CV, attester og alle sider av vitnemål
- fullstendig publikasjonsliste
- inntil 10 vitenskapelige arbeider, og en oversikt over disse, inkl. ph.d.-avhandling hvis relevant
- kontaktinformasjon til 2 referanser
- dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse inkludert profileringsdokument
Søkere som ikke kan dokumentere universitetspedagogisk basiskompetanse må opparbeide dette innen to år fra tiltredelse. OsloMet tilbyr emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Før oversendelse av dokumenter til sakkyndig komité, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søknader fra ikke-kvalifiserte søkere vil ikke bli oversendt til vurdering.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene i DORA-erklæringen og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i denne.
Andre opplysninger
Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:
- Avdelingsleder Lisebet Skeie Skarpaas: liskska@oslomet.no tlf: +47 971 63 337
- HR rådgiver Hanne Christensen Eckholm, haeck@oslomet.no
Søknadsfrist: 08.12.2024
Ref: 24/26262
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.