Professor/dosent/førsteamanuensis/førstelektor i utdanningsledelse

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 650 ansatte og 7400 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.

Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning (GFU) har sterke fagmiljøer innen skolefag, pedagogikk og digital kompetanse og utdanner lærere til norsk skole i nært samarbeid med praksisfeltet. Instituttet tilbyr tre integrerte femårige lærerutdanninger på masternivå, og to toårige masterstudier for lærere. Instituttet har også en kompletterende lærerutdanning for de som har lærerutdanning fra utlandet og trenger faglig påfyll eller formell kvalifisering. Videre bidrar instituttet med videreutdanning for lærere og etterutdanning ute på skolene. Instituttet har sterke forskningsmiljøer med vekt på pedagogikk, didaktikk, fagdidaktikk i skole og lærerutdanning, samt lærerkvalifisering.

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, LUI, søker deg som har kompetanse i ledelsesfag og utdanningsledelse innen skole og lærerutdanning. Fakultetet tilbyr i tillegg til sine lærerutdanninger en rekke studier innen ledelsesfag og utdanningsledelse.

Ved Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning, GFU, er det ledig en 100 % fast stilling i utdanningsledelse som professor/dosent/førsteamanuensis/førstelektor med ansettelse fra 01.08.25 eller etter nærmere avtale.

Les mer om fakultetet, instituttet og tilhørende forskningsgrupper her https://www.oslomet.no/om/lui

Fagområdet utdanningsledelse hører til under pedagogikkseksjonen på GFU. Instituttet leder Rektorutdanningen i samarbeid med andre universiteter og høgskoler, og har videreutdanninger innen en rekke ledelsesrelaterte temaer, som digitalisering og ledelse, juss for ledere, ledelse av lærings- og læreplanarbeid, barnehage- og skolemiljø og ledelse. I våre lærerutdanninger er det flere temaer rettet mot ledelse som for eksempel det å lede endrings- og utviklingsarbeid i skolen, læreren i det profesjonelle fellesskapet, lærerrollen i endring med mer. Videreutvikling og gjennomføring av våre lederutdanninger gjennomføres i tett samarbeid med Institutt for barnehagelærerutdanning på fakultetet og andre eksterne samarbeidspartnere. Instituttet tilbyr også en masterfordypning i utdanningsledelse i masterprogrammet skolerettet utdanningsvitenskap.

Dine arbeidsoppgaver og ansvarsområder vil være å

Kvalifikasjonskrav

Dersom det ikke melder seg kvalifiserte søkere med toppkompetanse, kan det være aktuelt å ansette i stilling som førsteamanuensis eller førstelektor.

For ansettelse i stilling som professor kreves doktorgrad i utdanningsledelse eller tilsvarende ledelsesfag.

For ansettelse i stilling som dosent må søker dokumentere omfattende forsknings- og utviklingsarbeid på høyt nivå rettet mot yrkesfeltet og relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.  

For ansettelse i stilling som førsteamanuensis kreves doktorgrad i ledelsesfag med vekt på utdanningsledelse eller tilsvarende.

For ansettelse i stilling som førstelektor kreves embetseksamen, hovedfag eller mastergrad i utdanningsledelse eller tilsvarende og dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling.

For ansettelse i stilling som professor eller førsteamanuensis må du som søker dokumentere relevant utdanningsfaglig kompetanse i samsvar med OsloMet sine retningslinjer for utdanningsfaglig kompetanse. 

Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskningsstillinger følger av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger (FOR-2006-02-09-129) jf. overgangsregler beskrevet i Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 13.2.

Det vil bli lagt vekt på

Personlige egenskaper som er nødvendige for stillingen

OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk som professor i kode 1013/dosent i kode 1532,  lønnstrinn 75-84, kr 759 100,- - 966 300,- per år, og som førsteamanuensis kode 1011/førstelektor kode 1198, lønnstrinn 63-74, kr 615 700,- - 745 000,- per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Søknadsprosess

Du vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:

For søknad på stilling som professor og/eller førsteamanuensis må i tillegg dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse inkludert profileringsdokument vedlegges.

Vil du søke på stillingen må du gjøre det elektronisk.

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du vil bli bedt om å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.

Før oversendelse av søknadspapirene til sakkyndig komité, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søkere som ikke fyller de formelle kvalifikasjonskravene vil ikke bli oversendt til vurdering.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.

Besøk OsloMet på LinkedIn, Facebook, Instagram