Hvorfor ønsket du å ta en doktorgrad ved SPS?
Jeg skrev masteroppgave om moralfilosofiske spørsmål, og ved SPS fikk jeg mulighet til å jobbe med interessante ting knyttet til dette i en litt annen kontekst enn tidligere. For eksempel spørsmål om hvordan profesjonell forpliktelse skiller seg fra vanlig moralsk forpliktelse, og spørsmål om profesjonsetikkens grunnlag.
Hvilke profesjoner tok du for deg?
Jeg tok utgangspunkt i flere ulike profesjoner, som leger, lærere og advokater.
Hvor gikk veien etter endt doktorgrad?
Først jobbet jeg som forsker på et prosjekt om trygde- og velferdspolitikk, i samarbeid mellom SPS og Institutt for samfunnsforskning. Etter det hadde jeg to postdoktor-stillinger – først ved Arena Senter for europaforskning, og deretter ved SPS.
Nå er jeg ansatt som førsteamanuensis ved SPS, hvor jeg jobber med profesjonsetikk, profesjonell kunnskap og ekspertise.
Hva var det beste ved å være stipendiat ved SPS?
Ved SPS føler man nærhet til praksisfeltene man skriver om, fordi det er flere med førstehåndskjennskap.
Som filosof er det helt gull å kunne legge fram tekster på seminar, og på den måten teste ut sine teorier og påstander blant folk som har jobbet med de samme tingene fra et mer praktisk eller empirisk perspektiv.
Man har også stor frihet til å ta prosjektet i den retningen man ønsker. Mange nye stipendiater tror det de jobber med er litt på siden av hva senteret skal forske på, men det er ikke slik at det sitter en kjerne med folk her som bare holder på med profesjonsteori.
Det er rom for forskjellige fag og ulike måter å drive forskning på, samtidig som den akademiske standarden er høy.