Er du fysioterapeut og på jakt etter faglig fordypning? Lær nye tilnærminger fundert i psykomotorisk fysioterapi og få en utvidet forståelse av kropp, helse og sykdom.
Psykomotorisk fysioterapi er en spesialisering ved masterstudiet i helsevitenskap.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du ha
- bachelorgrad i eller tilsvarende i fysioterapi
- norsk autorisasjon/turnuslisens som fysioterapeut
- minst 2,5 i karakterpoeng i gjennomsnitt på bachelorgraden din
Søkere rangeres etter karakterpoeng fra bachelorgraden.
Du får et tilleggspoeng hvis du har videreutdanning i psykomotorisk fysioterapi.
Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak var poenggrensen 4,09.
Slik søker du
Du søker på Søknadsweb med studiekode 215 6266.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: tidlig opptak
Hva lærer du?
Psykomotorisk fysioterapi bygger på en forståelse av kroppen som både et biologisk fenomen og samtidig sentrum for levd erfaring.
Du lærer å vurdere og tilpasse psykomotorisk fysioterapi til den enkelte pasient, analysere kliniske problemstillinger fra ulike teoretiske perspektiver, samt redegjøre for og formidle selvstendige beslutninger til samarbeidspartnere.
Avansert handlingskompetanse i psykomotorisk fysioterapi står sentralt i studiet. Det innebærer at du lærer spesialiserte tilnærmingsmåter til undersøkelse, funksjonsvurderinger og terapeutiske arbeidsmåter - både individuelt og i gruppe.
Gjennom studiet kvalifiserer du deg for spesialisert klinisk arbeid med mennesker med sammensatte helseproblemer og smerteproblematikk, samt forebygging av slike helseproblemer.
Studiets oppbygging
1. studieår
1. semester
2. studieår
3. semester
3. studieår
5. semester
6. semester
Hvordan foregår undervisningen?
Gjennom studiet vil du følge flere fellesemner som gjelder for alle spesialiseringene i master i helsevitenskap. I tillegg skal du fordype deg innen din valgte spesialisering.
Fellesundervisningen er i hovedsak digital. Undervisning i spesialiseringene gjennomføres stort sett på campus. Undervisning på campus kan foregå både ved studiested Pilestredet og Kjeller. Veiledning av masteroppgavearbeidet kan gjennomføres digitalt.
Gjennom studiet benyttes varierte og studentaktive læringsformer.
Forelesninger blir som regel benyttet for å introdusere nytt fagstoff. I seminarundervisning er det fokus på dialog og diskusjon mellom faglærere og studenter.
Du vil i løpet av studiet bruke flere former for digitale læringsressurser. Seminarer og forelesninger kan også være digitale.
Skriftlige oppgaver, veiledning og oppøving i ferdigheter i akademisk skriving står sentralt i alle deler av studiet.
Du må være forberedt på høy grad av egenaktivitet og selvstudier som innebærer både individuelt arbeid og samarbeid med medstudenter.
Spesialiseringsemnene innebærer stor grad av ferdighetstrening der studentene undersøker og behandler hverandre.
Praksis
Praksisfeltet er en avgjørende kvalifiseringsarena for å kunne oppnå handlingskompetanse i spesialiseringen.
I praksisstudiene videreutvikler du kliniske ferdigheter, og danner et viktig grunnlag for teoretiske analyser og drøftinger.
Praksisstudiene er veiledet, og det kreves gjennomført minimum 200 pasientbehandlinger og 72 timer gruppeveiledning.
Under studietiden får du avtale med HELFO om refusjon for inntil 1200 pasientbehandlinger. Det forutsettes at du har tilgang til et praksissted / eget arbeidssted hvor du kan behandle pasienter med psykomotorisk fysioterapi.
Hva koster det?
Du betaler en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Er du internasjonal student fra utenfor EU og EØS, må du betale studieavgift (student.oslomet.no). Det er mulig å søke om unntak for betaling av denne studieavgiften.
Hva kan du jobbe som?
Etter dette studiet har du flere muligheter. Du kan jobbe i primærhelsetjenesten som selvstendig næringsdrivende med kommunalt driftstilskudd, i kommunale stillinger og innen arbeid og helse.
I spesialisthelsetjenesten kan du eksempelvis jobbe innen psykisk helsevern, på rehabiliteringsinstitusjoner og smerteklinikker.
Ønsker du en forskerutdanning vil masterutdanningen kvalifisere deg til opptak på ph.d.-studier.
Utveksling
Ønsker du å gjennomføre arbeidet med hele, eller deler av, masteroppgaven utenlands, bør du gjøre det ved læresteder eller forskningsinstitusjoner der det er etablert internasjonalt samarbeid.
Forskerlinje i helsevitenskap
Har du sterk interesse for forskning, stor arbeidskapasitet og ambisjoner om senere opptak til ph.d.- program?
Videre studiemuligheter ved OsloMet
Studiested
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.