Studiet er rettet mot deg som ønsker å jobbe i biblioteksektoren og har behov for relevant videreutdanning for å kvalifisere til stillinger i bibliotek.
Nettstudier i bibliotekfag
Vårt videreutdanningstilbud i bibliotek- og informasjonsvitenskap tilbys som nettstudium og passer best for som vil studere på deltid.
Videreutdanningen tilbys som dette programmet på 60 studiepoeng, nyttig for deg som ønsker arbeid i bibliotek.
Emnene i programmet tilbys også som kortere videreutdanninger, aktuelt for deg som allerede jobber i bibliotek:
Opptakskrav
Opptakskravet er generell studiekompetanse og minst to års yrkespraksis. Yrkespraksis trenger ikke være relatert til studiet.
Søkere uten generell studiekompetanse kan vurderes på grunnlag av realkompetanse. Som relevant realkompetanse regnes arbeid i bibliotek eller beslektede institusjoner. Ved vurdering av realkompetanse gjelder generelle bestemmelser i Retningslinjer for opptak på grunnlag av realkompetanse ved OsloMet - storbyuniversitetet.
Målgruppe
Målgruppen for et fullført program på 60 studiepoeng er
- kandidater som ønsker fleksibel nettbasert utdanning for å være relevante søkere til stillinger ved bibliotek
- kandidater som har høyere utdanning (minimum bachelor), men som mangler bibliotekspesifikke fag som kreves for stillinger i sektoren
Slik søker du
Studiet er fulltegnet for høstsemesteret 2024.
Det er løpende opptak for vårsemesteret fra 1. desember til studiet er fulltegnet.
1. Du søker først om studierett til nettstudier i bibliotek- og informasjonsvitenskap
Du søker først studierett på videreutdanningstilbudet i Søknadsweb (fsweb.no). Der fyller du ut opplysninger om deg selv og laster opp relevant dokumentasjon. Velg ny søknad og gå til Videreutdanning og oppdragsstudier. Deretter Videreutdanning i bibliotek- og informasjonsvitenskap (nettstudium).
2. Meld deg opp til emnene du ønsker å ta
Etter at du har fått studierett vil du få nærmere informasjon om når du kan melde deg opp til emner. Emnene kan ha begrenset antall studieplasser. Studenter som først melder seg opp til emner, vil først få plass. Emnene gjennomføres kun dersom de har et tilstrekkelig antall oppmeldte studenter.
Hva lærer du?
Dette studiet bygger på en lang historie med å gjøre kunnskap og kultur lett tilgjengelig. Det handler om å samle, organisere og dele informasjon.
I dag er en viktig del av kunnskapen i bibliotek- og informasjonsfaget å kunne vurdere om informasjon er pålitelig og relevant, spesielt i den digitale tidsalderen. Det handler også om å oppmuntre til variert bruk av kultur gjennom aktiv formidling.
Det du lærer i dette studiet er nyttig for jobber i institusjoner som har en samfunnsoppgave, basert på dagens kultur-, medie- og kunnskapspolitikk. Det er også nyttig i private bedrifter som har behov for god og effektiv informasjonsflyt.
Hvordan foregår undervisningen?
Studiet er nettbasert. Arbeidsformene veksler mellom selvstudium, videoforelesninger, samtaler, diskusjoner og seminarer. I flere av emnene vil du jobbe i grupper med arbeidskrav.
Nettseminarer foregår på dagtid og det er obligatorisk oppmøte på flere av disse.
Studiets oppbygging
Studiet består av emner på 10 studiepoeng hver. Emnene kan tas i den rekkefølgen du selv ønsker. Vi anbefaler allikevel at du tar emnet Grunnleggende metadata før emnet Entitetsorienterte metadata.
Du velger selv om du tar ett eller flere emner i semesteret (forutsatt at du får på emner med begrenset antall plasser).
Studiet er fullført når du har bestått seks emner.
Emner som tilbys i vårsemesteret:
Emner som tilbys i høstsemesteret:
Hva koster det?
Studieavgift: 11 500 kr per emne som faktureres hvert semester.
I tillegg betaler du en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Hva kan du jobbe som?
I kombinasjon med annen fullført bachelor- eller høyere grad vil fullført årsstudium i bibliotek- og informasjonsvitenskap kunne kvalifisere til stilling som fagutdannet biblioteksjef i en kommune.