De siste tre årene har Nikolai Aasen (24) studert administrasjon og ledelse på OsloMet, og et halvt år før han var ferdig med bachelorstudiet fikk han fast jobb i bedriften No Isolation i Oslo.
Bedriften har laget roboten AV1. Det er en robot som er konstruert og laget for langtidssyke barn, slik at de kan delta i undervisningen og holde kontakten med vennene sine på skolen. Det kan være barn som for eksempel har kreft, ME og cerebral parese.
Roboten fungerer som barns øyne, ører og stemme gjennom 4G-nett eller trådløst nettverk, når barna ikke har mulighet til å komme seg ut selv.
Aasens oppgave er å jobbe med kundene i Norden, som stort sett er skoler, kommuner og privatpersoner.
– Jeg tror at en god blanding av kontakter og det at jeg viste stor interesse for jobben, hadde mye å si i jobbutvelgelsen, sier Aasen.
Har bekjentskaper fra hele verden
Som student ved daværende HiOA (nå OsloMet) har han holdt et foredrag for å inspirere andre studenter til å ta deler av utdanningen i et annet land.
– Du vokser mye på å dra på utveksling, fordi du er nødt til å bli mer selvstendig. Det er utrolig lærerikt å komme seg bort fra de trygge omgivelsene i Norge og få prøvd noe annet, sier Aasen.
– Dessuten knytter du nettverk, noe som jeg tror er veldig verdifullt. Ikke bare arbeidsnettverk, men også sosiale nettverk.
Selv startet han studentlivet som tjueåring med ett år i USA, hvor han studerte og spilte fotball for Eastern New Mexico University.
Etter dette året dro han tilbake til Norge og tok ett år med historie ved Universitetet i Oslo. Deretter bestemte han seg for bachelorstudiet i administrasjon og ledelse. I løpet av studietiden på Høgskolen i Oslo og Akershus har Aasen hatt praksis i Amsterdam og vært på utveksling i Tsjekkia.
Med seg i bagasjen har han ikke bare en ekstra erfaring han kan sette på CV-en. Han har fått innsikt i forskjellige kulturer og ikke minst bekjentskaper fra hele verden.