Fornøyde med praksis
Studentene er svært fornøyde med praksisperioden på kunstsenteret.
– Ettersom vi var så heldige å kunne bruke Henie Onstad, ville vi utnytte anledningen best mulig.
– Vi var veldig nysgjerrige på virksomheten, og så på dette som en mulighet til å få “behind the scenes”-informasjon, smiler Silje.
– Prosjektet gir oss muligheten til å bruke kunnskap vi har lært gjennom studiet, i praksis. Det gir oss en god tilnærming til det faktiske arbeidslivet, understreker medstudent Michelle Dybvik.
Silje supplerer.
– Kunst og design-studiet omfatter så mye mer enn bare det å produsere kunst. Vi lærer om mange ulike kunstformer, men studiet handler også om hvordan vi kan formidle kunst, hvordan vi kan analysere, kuratere og lære, og om hvordan alt innenfor kunstverdenen fungerer og opererer.
– Da er det viktig at vi får muligheten til å arbeide med det vi studerer - der det foregår - og ikke bare i klasserommet. Det gir oss en dypere forståelse og erfaring.
Prosjektansvarlig Kamilla Freyr er også glad for samarbeidet.
– Vi er svært takknemlige for muligheten til å samarbeide med Henie Onstad kunstsenter i dette prosjektet. Studentene får en uvurderlig praksiserfaring - i kunstfeltet - samtidig som de blir integrerte i pågående forskningsaktiviteter, får førstehåndskjennskap til forskningsdesign og -prosesser og antar en analytisk og kritisk tilnærming gjennom teori, utprøving, undersøkelser og analyser.
At gleden er gjensidig kan formidlingsleder på Henie Onstad, Camilla Sune, bekrefte.
– Henie Onstad setter stor pris på samarbeidet med OsloMet og studentens bidrag. Kunnskapen og erfaringen de tilegner seg gjennom prosjektet drar vi stor nytte av i andre formidlingsaktiviteter og omvisninger.
Studiet omfatter så mye mer enn bare det å produsere kunst. Vi lærer om mange ulike kunstformer, men studiet handler også om hvordan vi kan formidle kunst, hvordan vi kan analysere, kuratere og lære, og om hvordan alt innenfor kunstverdenen fungerer.
– Silje Wines