Bilde og samfunn

Videreutdanning

Lær å bruke foto, video og illustrasjon til å formidle samfunnsaktuelle temaer. Bli introdusert for digitale verktøy, kunstig intelligens, programmering og ny teknologi, og få innsikt i historiefortelling, teknikk, metode og idéutvikling.

Opptakskrav og poeng

For å søke på dette programmet må du ha en av disse:

  • grunnskole-, fag- eller barnehagelærerutdanning
  • bachelorgrad i visuelle kunstfag, design, arkitektur eller tilsvarende
  • annen relevant bachelorgrad med til sammen 60 studiepoeng innen kunst- eller mediefaglige emner kan gi grunnlag for opptak etter nærmere vurdering

I tillegg må du dokumentere generell studiekompetanse (samordnaopptak.no) eller kunnskaper i norsk og engelsk (samordnaopptak.no)

Søkere til dette studieprogrammet rangeres kun etter karakterpoeng fra bachelorgraden.

Hvordan regnes poengsummen din ut?

Slik søker du

Du søker via Søknadsweb - studiekode kommer

  • 15. april: ordinær søknadsfrist
  • 1. mars: tidlig opptak

Merk: Dette emnet inngår i studieprogrammet Videreutdanning for lærere i design kunst og håndverk (VLDKH).

Når du søker om opptak i Søknadsweb må du derfor velge Videreutdanning for lærere i design kunst og håndverk i oversikten. Hvis du får opptak på studieprogrammet og bekrefter plassen kan du melde deg opp til emnet "bilde og samfunn" i Studentweb.

Mer informasjon om hvordan du melder deg opp i Studentweb vil bli gitt på VLDKH sin studiestartside (student.oslomet.no)

Mer om å søke på videreutdanninger.

Hva lærer du?

Bilde og samfunn retter seg mot undervisning i design, kunst og mediefag i grunn- og videregående skole, slik det kommer fram i gjeldende læreplaner.

Emnet skal belyse hvordan man kan bruke bilder og digitale medieuttrykk som foto, video og illustrasjon til å formidle samfunnsaktuelle temaer og hvordan en kan bruke dramaturgiske og formale virkemidler til å nå en bestemt målgruppe. Her inngår også bruk av generativ tekst-til-bilde med kunstig intelligens.

Emnet gir en introduksjon til aktuelle digitale verktøy for produksjon av ulike medieuttrykk. Kunstig intelligens, programmering og ny teknologi kan være en del av det faglige innholdet. I emnet inngår også bevissthet om historiefortelling, teknikk, metode, idéutvikling og arbeidsprosess.

Emnet har en fagdidaktisk tilnærming og dekker aktuelle undervisningsområder innen bilde og samfunn i skolen og andre læringsarenaer 

Se programplan på student.oslomet.no

Studiets oppbygging

Laster inn programplan, vennligst vent ...

Hvordan foregår undervisningen?

Arbeidsformene i studiet vil veksle mellom teori, praktisk arbeid, didaktisk refleksjon og faglige utprøvinger.

Studiet gjennomføres på deltid over ett semester. Undervisningen består av forelesninger, diskusjoner, veiledning, selvstudier og praktisk arbeid. Undervisningen er lagt opp med 3-5 samlinger i semesteret.

Hva koster det?

Du må betale en semesteravgift (student.oslomet.no).

I tillegg må du regne med utgifter til Adobe-pakken.

Faglig leder

Laster inn ...

Har du noen spørsmål?

Kontaktskjema