Grønnsaksporsjoner i plastebegre

Fremtidsmatkonferansen 2019

Prosessering, og økende grad av prosessering, oppfattes som negativt til tross for denne maten utgjør storparten av det norske kosthold. Hva er egentlig prosessering og har grad av prosessering egentlig noen sammenheng med hvor sunn og bærekraftig maten er?

Prosessert mat – sunt og bærekraftig?

Fremtidsmatkonferansen arrangeres for tredje år på rad. Tema for årets konferanse er prosessert mat.  Prosessering, og økende grad av prosessering, oppfattes som negativt til tross for at denne maten utgjør storparten av det norske kosthold. Hva er egentlig prosessering og har grad av prosessering noen sammenheng med hvor sunn og bærekraftig maten er? Hvilken rolle har matindustrien i utviklingen av et sunnere og mer bærekraftig kosthold? Gjennom konferansen presenteres eksempler og muligheter til hvordan matindustrien kan bidra til et sunnere og mer bærekraftig kosthold. 

Etter konferansen samles vi til middag på Fyrhuset rett ved Pilestredet 52.

Konferansen er et møtepunkt og koblingspunkt for næringsmiddelindustrien, forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring og offentlig forvaltning. Vårt mål er at disse dagene skal inspirere til økt satsing på innovasjon og samarbeid.

Smakebiter fra programmet

Foreløpig program for Fremtidsmatkonferansen 2019 (fremtidsmat.no)

Arrangør

Konferansen arrangeres av Fremtidsmat som er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.