Forside bilde med OsloMet logo på bygget Pilestredet 32

Forskningsleder til Velferdsstatens organisering, Arbeidsforskningsinstituttet AFI

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

Forskning - kunnskap - handling - for et bedre arbeidsliv

Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved OsloMet er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt med et særlig fokus på arbeidsliv, organisasjonsforskning og tjenesteinnovasjon. Vi har et bredt og kreativt fagmiljø, organisert i forskningsgrupper, med et mangfold av prosjekter. Vi er et anvendt forskningsinstitutt som leverer resultater med høyt akademisk nivå, samtidig som vi legger stor vekt på at resultatene skal være nyttige og relevante for beslutningstakere og praktikere. 

AFI er tverrfaglig og har forskere med ulik bakgrunn fra både samfunnsfag og humanistiske fag, som sosiologi, sosialt arbeid, statsvitenskap, psykologi, sosialantropologi, samfunnsgeografi, pedagogikk og filosofi. På nettsiden vår finner du mer informasjon om instituttet og prosjekter som vi er involvert i: https://www.oslomet.no/om/afi

AFIs prosjekter finansieres av Norges forskningsråds programmer, EU, departementer og direktorater, kommuner, arbeidslivets organisasjoner, organisasjoner i arbeids- og velferdsfeltet, samt private bedrifter.

Forskningsleder til forskningsgruppen «Velferdsstatens organisering»

Vi søker nå etter en ny forskningsleder til forskningsgruppen «Velferdsstatens organisering», som består av tolv engasjerte og faglig svært dyktige forskere. 

En sentral oppgave for gruppen er studier av velferdsstatens tjenester. Dette omfatter offentlig tjenesteyting innenfor arbeid- og velferd, skole, og familie. Vi studerer organiseringen av tjenester og tiltak, og er opptatt av effekter av den innsatsen som gjøres og hvilke mekanismer som skaper disse effektene. God forskning krever metodisk mangfold. Gruppen har bred kvalitativ og kvantitativ kompetanse, samt betydelig erfaring med eksperimentelle metoder og utarbeidelse av kunnskapsoversikter.  Selv om mye av forskningen finansieres på markedet i konkurranse med andre forskningsinstitusjoner, ser vi på kombinasjonen av oppdragsforskning og grunnforskning (bidragsforskning) som komplementære tilnærminger.   

Du bør ha solid samfunnsvitenskapelig forskningskompetanse, gode lederegenskaper, samt interesse og erfaring fra gruppens forskningsområder. Som forskningsleder blir du en del av et sterkt fagmiljø, du får mulighet til å utvikle forskningsområder og bidra til den strategiske utviklingen av instituttet. 

Du vil inngå i instituttets ledergruppe som består av fire forskningsledere, en administrativ seksjonssjef samt instituttdirektør. Du vil rapportere direkte til instituttdirektøren.

Dine arbeidsoppgaver og ansvarsområder vil være å

Kvalifikasjonskrav

Du må ha:

Det er en fordel om du også har:

Personlige egenskaper

Vi ser etter en forskningsleder som er ambisiøs, evner å motivere ved å koble den enkeltes forskningsinteresse til aktuelle prosjekter, bidrar til et godt arbeidsmiljø og skaper engasjement for instituttets forskning. Evne til å se den enkelte; samarbeid og oppfølging av de du leder er viktige egenskaper vi ser etter. Det vil i perioder være høyt tempo og knappe tidsfrister, og vi ønsker oss en leder som kan prioritere, er trygg og empatisk og som er en god sparringspartner. Det vil også legges vekt på evne til å arbeide nøyaktig, selvstendig og resultatorientert. 

Som forskningsleder med personalansvar vil vi legge stor vekt på personlig egnethet. Dette bygger på en skjønnsmessig vurdering basert på individuelle intervjuer og samtaler med referanser. 

Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstilling fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

Andre opplysninger

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk som forskningssjef med stillingskode 1111, tilsvarende kroner 796 600 – 919 200 per år. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse (SPK). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Stillingen er på åremål for fire år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to perioder. 

Åremålsstillingen som forskningssjef ved AFI innebærer 70 % ledertid og 30 % forskningstid. Etter endt åremål vil stillingsinnholdet endres til 100 % forskningstid i stillingskode 1109 Forsker.

Søknadsprosess

Vil du søke på stillingen må du søke via vårt rekrutteringssystem.

Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Søknaden må være skrevet på norsk. Resten av dokumentene kan være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må regne med å måtte fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.

Kontaktopplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

Har du problemer med rekrutteringsportalen, eller har generelle spørsmål kan du kontakte HR- rådgiver Christina Lindskog, epost licr@oslomet.no, mob. 98872442

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.

Besøk OsloMet på LinkedIn, Facebook, Instagram