Sara tar snarveien

Sara Khan sitter i en stol og skriver på datamaskinen sin

Sara Khan (21) ville studere til ingeniør, men manglet R2-matte. Hun så derfor for seg at hun måtte gå forkurs, og at veien til bachelor i ingeniørfag ville ta henne fire år.

For å kunne få begynne på en 3-årig ingeniørutdannelse på OsloMet, må du ha R1- og R2-matte i tillegg til fysikk 1 fra videregående. Mangler du dette, kan du starte med å ta forkurs til ingeniørutdanning over ett år.

Men det finnes en snarvei: Hvis du har generell studiekompetanse, kan du velge tre-terminsordning, og likevel bli ferdig på tre år. Da starter studiene om med et seks ukers sommerkurs før studiestart. Neste sommer, altså før andre studieår, gjør du det samme, men når høsten da kommer, følger du undervisningen på samme måte som de andre.

Ett år eller elleve uker?

Er du villig til å legge inn litt ekstra innsats mens andre spiser is og er på stranden, kan du altså slippe unna med 11 uker i stedet for et helt studieår.

– Det kan jo virke litt voldsomt. Sommerferien forbinder man jo med andre ting enn skole. Men jeg hadde det egentlig ganske morsomt, og tenkte at ‘det er jo dette jeg vil, og jeg sparer et helt år’, så for meg ble tre-terminsordning helt riktig, forteller dataingeniør-studenten.

Opprinnelig publisert på hioa.no/24_7 08.02.2017

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!