Kort om
Mikkel Berg-Nordlies forskning er fokusert på analyser av interaksjon mellom statlige og ikkestatlige aktører, minoritetsrepresentasjon og minoritetspolitikk, og mediestudier.
Han arbeider særskilt med etnisk politikk, spesielt urfolkspolitikk, men også innvandrings- og integreringspolitikk. For det meste arbeider han i Russland og Norden, men han har også utført forskning i Kaukasus og Himalaya.
Berg-Nordlie er for tiden involvert i flere prosjekter om moderne samisk politikk i Finland, Norge, Russland og Sverige; og flere prosjekter som tar for seg utviklinger i russisk politikk.
Mer informasjon, deriblant publikasjonsliste, finnes i CVen (i høyre kolonne).
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
IMPART - Urfolksrepresentasjon og storsamfunnspartier
IMPART-prosjektet studerer storsamfunnets politiske partier som arenaer for urfolkspolitisk aktivisme.
-
Replay or renew? Learning from 20+ years of Norwegian-Russian collaboration on health and social welfare in the Barents region (RE:BARENTS)
Dette prosjektet ser på effekten av grenseoverskridende samarbeid på helse og velferd mellom Norge og Russland i Barentsregionen de siste 20 årene.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Accommodation of Regional Diversity in Ukraine (ARDU)
Hvordan virker etnisitet, språk og regional-lokal identitet i sammenheng med politisk reform i Ukraina?
-
En urban framtid for Sápmi?
Prosjektet har utforsket forholdene for opprettholdelse og utvikling av samisk identitet, kultur og språk i en stadig mer urbanisert virkelighet. Prosjektet har blitt gjennomført i perioden 2014-2020.
-
Russian policies of influence in the populist-pragmatic nexus (Proruss)
Prosjektets hovedmål er å gi ny kunnskap om hvordan Russland forfølger sine interesser overfor Norge og andre europeiske land, nærmere bestemt hvordan samspillet mellom innenrikspolitikk i Russland og innenlandske aktører i Russlands europeiske naboland former Russlands handlinger.
-
Sametingsvalget 2021
Valgforskning på Sametingsvalget 2021.
-
Sametingsvalgundersøkelsen 2017
En hoveddel i prosjektet er en representativ velgerundersøkelse med et utvalg fra Sametingets valgmanntall, som gjennomføres ved sametingsvalget 2017. Dette er en oppfølging av tidligere undersøkelser fra 2009 og 2013.
-
The multiethnic rural community: Exclusion or inclusion of immigrants?
I prosjektet «The Multiethnic Rural Community: Exclusion or inclusion of immigrants?» (MultiRur) er målet å undersøke hvordan innvandring påvirker distrikts-Norge.