Fit4Food2030 (2017-2020) er et Horizon 2020-finansiert prosjekt som støtter EU-kommisjonen i arbeidet med å etablere et mer bærekraftig system for matvareproduksjon og -konsum i Europa.
Sentralt i arbeidet står:
- 14 City Labs på lokalt nivå som bygger lokale nettverk av interessenter og utvikler utdanningsmoduler som skal stimulere kompetanseutvikling og omstillingsvillighet blant elever, lærere, innbyggere, mm.
- 11 nasjonale og regionale Policy labs som arbeider for å samordne og innovere FoU-politikk og investeringsordninger på området.
- en EU-tenketank som knytter prosjektaktiviteter til EU-kommisjonen og former feltet gjennom policy-briefs.
Prosjektet er bygd rundt to hovedideer: En helhetlig mat-system-tilnærming og ansvarlig forskning og innovasjon (RRI).
AFI / OsloMet overvåker og evaluerer prosjektaktivitetene med sikte på fremme læring og refleksjon hos prosjektdeltakerne.
Prosjektdeltakere
Samarbeidspartnere
Koordinator: Vrije Universiteit, Amsterdam