PEN har som mål å evaluere politiske tiltak for å fremme et sunt kosthold og fysisk aktivitet hos befolkningen.
I PEN-nettverket deltar forskere fra 28 institutt i 7 europeiske land og New Zealand.
Prosjektgruppen OsloMet FNP (Food and Nutrition Policy), som deltar i PEN, omfatter forskere fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO og Samfunnsernæring ved Fakultet for helsevitenskap. I tillegg samarbeid med andre relevante forskere.
OsloMets viktigste engasjement i PEN er:
- å tilpasse, teste og gjennomføre Food EPI i Norge (WP1). I Food EPI vurderes nasjonal politikk opp mot beste praksis internasjonalt og manglende tiltak og implementering identifiseres.
- å bidra til anbefalinger som sikrer at sosiale forskjeller og etnisk mangfold vurderes i utvikling, benchmarking, implementering, evaluering og formidling av politiske tiltak for å fremme et sunt kosthold og fysisk aktivitet (WP5).
Finansiering: Joint Programming Initiative «A Healthy Diet for a Healthy Life» (JPI HDHL) - med bidrag fra Forskningsrådet.
Formidling
Torheim LE, Løvhaug AL, Huseby CS, Terragni L, Henjum S, Roos G. Sunnere matomgivelser i Norge. Vurdering av gjeldende politikk og anbefalinger for videre innsats. Food-EPI 2020. Oslo: OsloMet – storbyuniversitetet 2020