Prosjektet «SafeConsume» skal bidra til å redusere risikoen for matbårne sykdommer hjemme på kjøkkenet.
Partnerne skal kartlegge matlagingsvanene til forbrukere i 10 europeiske land. Ved å koble informasjonen fra kartleggingen med risikoanalyse skal prosjektet finne ut hvilke strategier som vil være mest effektive for å redusere matbåren sykdom. Målet er å gjøre det enklere for folk å gjøre ting riktig på kjøkkenet.
I prosjektet skal partnerne finne ut av hvordan myndighetene kan skreddersy informasjonen slik at den når inn til forbrukernes bevissthet, utvikle dataspill om kjøkkenhygiene og designe kjøkkenutstyr som legger til rette for bedre hygiene.
Prosjektet har 31 partnere fra 14 land koordinert av Nofima. Norske partnere er OsloMet (SIFO), Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Designit, Keep-it og Ikea. Nortura, Mattilsynet og Matvett er med i stakeholder group. Det fireårige prosjektet har et budsjett på 9,5 millioner euro.
Prosjektdeltakere
Samarbeidspartnere
- Nofima (koordinator)
- Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo
- Designit
- Keep-it
- Ikea
- Nortura (stakeholder group)
- Mattilsynet (stakeholder group)
- Matvett (stakeholder group)