Hva er sammenhengen mellom matvaner, ernæring og helse i et samfunnsperspektiv? Masterstudiet gir deg svar.
Samfunnsernæring er en spesialisering ved masterstudiet i helsevitenskap.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du ha
- bachelorgrad eller tilsvarende med minst 80 studiepoeng innen mat- og ernæringsfag eller folkehelse, hvorav minst 30 studiepoeng må være ernæringsfag
- minst 2,5 i karakterpoeng i gjennomsnitt på bachelorgraden din
- minst 4 i engelsk fra norsk videregående skole eller tilsvarende (informasjon på engelsk)
Søkere rangeres kun etter karakterpoeng fra bachelorgraden.
Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak kom alle kvalifiserte søkere inn.
Slik søker du
Du søker på Søknadsweb med studiekode 215 6271.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: tidlig opptak
Hva lærer du?
Samfunnsernæring gir kunnskap og ferdigheter til å kartlegge og analysere utbredelse, årsaker til og konsekvenser av kostholds- og ernæringsutfordringer blant ulike befolkningsgrupper.
Du får innsikt i helsefremmende og forebyggende arbeid og hvordan man kan iverksette og evaluere ulike strategier og tiltak for å fremme et sunt og bærekraftig kosthold.
Studiet gir også innsikt i politiske aktører og prosesser som er sentrale innen mat og ernæring. Du får både nasjonale og globale perspektiver, og vi ser særlig på sammenhengen mellom matsystemer, kosthold og bærekraft.
Studiets oppbygging
Laster inn programplan, vennligst vent ...
Hvordan foregår undervisningen?
Gjennom studiet vil du følge flere fellesemner som gjelder for alle spesialiseringene i master i helsevitenskap. I tillegg skal du fordype deg innen din valgte spesialisering.
Fellesundervisningen er i hovedsak digital. Undervisning i spesialiseringene gjennomføres stort sett på campus. Undervisning på campus kan foregå både ved studiested Pilestredet og Kjeller. Veiledning av masteroppgavearbeidet kan gjennomføres digitalt.
Studiet er bygget opp av flere varierte og studentaktive læringsformer.
Forelesninger introduserer vanligvis nytt fagstoff, og seminarundervisningen har fokus på dialog og diskusjon mellom faglærere og studenter.
Du vil også bruke flere former for digitale læringsressurser. Seminarer og forelesninger kan også være digitale.
Skriftlige oppgaver, veiledning og øving i akademisk skriving står sentralt i alle deler av studiet.
Du må være forberedt på høy grad av egenaktivitet og selvstudier. Dette innebærer både individuelt arbeid og samarbeid med medstudenter.
Hva koster det?
Du betaler en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Er du internasjonal student fra utenfor EU og EØS, må du betale studieavgift (student.oslomet.no). Det er mulig å søke om unntak for betaling av denne studieavgiften.
Hva kan du jobbe som?
Studiet kvalifiserer deg til ernæringsrelatert folkehelsearbeid lokalt, nasjonalt eller andre steder i verden.
Hovedmålet med utdanningen er at du skal lære å fremme et sunt kosthold tilpasset ulike grupper. Masteren har et spesielt fokus på strategier og tiltak som kan bidra til å forebygge ernæringsrelaterte helseproblemer i samfunnet.
Aktuelle arbeidsoppgaver kan være knyttet til behovsanalyser, strategiutvikling, prosjektdeltakelse, prosjektledelse og evalueringsoppgaver innenfor offentlig sektor, industri eller næringsliv.
Videre kvalifiserer studiet til opplæring og opplysningsarbeid innenfor fagområdet.
Studiet gir grunnlag for å delta i forskning og fagutvikling og kvalifiserer for doktorgradsstudier.
Utveksling
Ønsker du å gjennomføre arbeidet med hele, eller deler av, masteroppgaven utenlands, bør du gjøre det ved læresteder eller forskningsinstitusjoner der det er etablert internasjonalt samarbeid.
Du finner informasjon om utvekslingsmulighetene for dette studiet på studentsidene
Forskerlinje i helsevitenskap
Har du sterk interesse for forskning, stor arbeidskapasitet og ambisjoner om senere opptak til ph.d.- program?
Videre studiemuligheter ved OsloMet
Studiested
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.
Sosiale medier
Bli med i Facebookgruppen Ernæring ved OsloMet (facebook.com).