Etter ett år på jusstudiene innså hun at motivasjonen ikke lenger var til stede. Det var likevel ikke jurist hun skulle bli.
– Jeg innså at jeg ikke leste til eksamen fordi fagene var interessante. Jeg leste for å få gode karakterer. Etter hvert syntes jeg også det var vanskelig å se for meg at jeg skulle jobbe som jurist, forteller hun.
Madelen fullførte bachelorgraden i rettsvitenskap. Etter mange tanker frem og tilbake bestemte hun seg. Hun ville heller bli lærer.
Husk at vi alle tar valg. Mange valg i løpet av livet. Noen større enn andre, men ingen valg er endelige.– Cecilie Slettvoll, karriereveileder ved OsloMet
Redde for å velge feil
Karriereveileder Cecilie Slettvoll ved OsloMet forteller at mange synes det er vanskelig å velge utdanning, og at det er helt naturlig å kjenne på usikkerhet.
– Men husk at vi alle tar valg. Mange valg i løpet av livet. Noen større enn andre, men ingen valg er endelige, sier karriereveilederen.Hun legger til at samfunnet vi lever i er i konstant endring, og derfor er det stadig nødvendig å fylle på med mer utdanning og kurs uansett.
– Jeg ville startet med å rette oppmerksomheten mot deg selv. Hvem er du, og hva interesserer deg? Hvilke ferdigheter har du, og hva er viktig for deg når det kommer til verdier og holdninger?
– Hva er du god til, og hva trives du ikke så godt med? Har du noen gang satt ord på egen kompetanse? Det kan være en god start.
Lærte mye om seg selv
Nå går Madelen på grunnskolelærerutdanningen ved OsloMet. Hun gleder seg til å bli lærer, men angrer ikke på at hun tok rettsvitenskap først. Hun lærte nemlig mye om seg selv på de årene.
– Jeg har funnet ut mer om hvem jeg er, og hva jeg vil og ikke vil. Derfor er jeg glad for valget jeg tok. Karriereveileder Cecilie er enig og sier det er et modig valg å avbryte en utdanning.
– Alle valg kan gjøres om igjen, og du kan ta med deg mye læring i prosessen om du skulle velge en utdanning som ikke var helt som du forventet eller håpet. Det er ingen skam å snu!