Kort om
Jane Dullum er dr. polit. i kriminologi fra Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet vitenskapelig med flere og ulike rettssosiologiske og kriminologiske temaer, med særlig fordypning i følgende temaer: Økonomisk kriminalitet, alternativ konfliktløsning, institusjons- og fengselssosiologi, rettsliggjøring og rettssikkerhet, og mer generelle teoretiske problemstillinger. Viktige temaer i de ulike prosjektene har vært både rettssosiologiske og kriminologiske spørsmål, som: Avviksforståelser, ulike former for sosial kontroll og kontrollens virkninger, lovers håndheving og virkninger, rettsliggjøring og rettssikkerhet. Hun arbeider nå med spørsmål knyttet til rettsapparatet og vold i nære relasjoner.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Hvordan samarbeide? Et prosjekt med Landsforeningen for barnevernsbarn og Sarpsborg kommune for å styrke ivaretakelsen av sårbare barn og unge (CoChildren)
Hvordan kan barneverntjenesten og andre hjelpetjenester jobbe bedre sammen for å hjelpe barn og unge i sårbare livssituasjoner?
-
Voldsprogrammet – Forskningsprogram om vold i nære relasjoner
Forskningsprogrammet handler om å forstå vold i nære relasjoner som fenomen og konsekvensene volden har for de som blir utsatt. Det handler også om tiltakene samfunnet setter i verk for å hjelpe utsatte og for å bekjempe vold.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Evaluering av forsøk med felles botilbud for kvinner og menn på krisesenter
Forskning og praksis har vist at fysisk atskilt botilbud har ført til kvalitetsforskjeller i krisesentertilbud. Romerike krisesenter skal prøve ut et integrert botilbud.
-
Evaluering og følgeforskning av tiltak mot ungdomskriminalitet i Oslo kommune
Forskningsprosjektet skal gi kunnskap om tiltak for forebygging av ungdomskriminalitet i Oslo kommune.
-
Kunnskap om seksuelle overgrep mot barn og unge over internett − gjerningspersoner, fornærmede og arenaer
Prosjektet skal frambringe ny kunnskap om seksuelle overgrep mot barn og unge, med hovedvekt på overgrep over internett. En viktig problemstilling er hvordan bruken av digital teknologi skaper nye arenaer som muliggjør seksuelle overgrep.
-
Rettsoppfatningen i befolkningen
Prosjektet skal fremskaffe ny kunnskap om ulike typer av rettsoppfatning i den norske befolkningen, basert på en representativ befolkningsundersøkelse og fokusgruppeintervjuer.