Kort om
Marianne Takle er forsker 1 i seksjon for helse og velferd. Hun er statsviter med doktoravhandling om tysk innvandringspolitikk og postdoktorarbeid om innvandrerorganisasjoner i Oslo. Takle har publisert bøker og artikler om EUs migrasjonspolitikk, nasjonal migrasjonspolitikk i europeiske land, solidaritet, nasjonalisme og kulturstudier. Hun var gjesteforsker ved POLIS, University of Cambridge (høsten 2010) og Europa-Kollege, Universität Hamburg (høsten 2014). Hennes aktuelle forskningstemaer er solidaritet med fremtidige generasjoner og den politiske dynamikken i kulturpolitikken. I de senere år har Takle deltatt i forskningsprosjekter om hvilke konsekvenser de økologiske endringene kan få for velferdsstater. Disse prosjektene gav henne mulighet til å skrive boken utgitt av Routledge: Showing Social Solidarity with Future Generations, som er gratis tilgjengelig.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Kvalifiseringsprogrammet som virkemiddel for arbeidsinkludering
I dette prosjektet undersøker vi hvordan Kvalifiseringsprogrammet kan bidra til stabil arbeidstilknytning for deltakerne og fungere som et effektivt virkemiddel for arbeidsinkludering.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Bærekraftige samfunn i det 21. århundre: Fra velferdsstater til øko-sosiale stater (WEST)
WEST-prosjektet undersøker mulighetene for å forene sosiale, økologiske og økonomiske målsetninger i dagens velferdspolitikk.
-
Festivalpolitikk i endring: en kulturpolitisk analyse av musikk og kunstfestivaler i Norge (FESTIPOL)
I hvilken grad bidrar Kulturrådets virkemidler på festivalfeltet til å nå bredere kulturpolitiske ambisjoner som gjør festivalene til unike møtesteder for kunstnere, musikere, kuratorer og publikum?
-
Political dynamics of the cultural sector (POLYCUL)
I Norge og de nordiske landene dreier kulturpolitikken seg for en stor del om økonomisk og symbolsk støtte fra offentlige myndigheter til aktører i kulturlivet. I POLYCUL retter vi søkelyset på kampen om slike ressurser.