Presentasjon av chatlogger som forskningsdata og oppstart av Symploké

Symploké – nettverk for forskningsdatahåndtering inviterer til presentasjon av nettverket samt presentasjon av bruk av chatlogger som forskningsdata med Kjersti Stabell Wiggen fra AFI.

Symploké er et nettverk og en kompetansehub for forskere ved OsloMet som har som mål å fremme bruken av ulike typer forskningsdata, digitale verktøy og digitale metoder. 

Vi inviterer til månedlige samlinger med innhold i form av presentasjoner, temamøter, verksteder, og ikke minst å fremme bestepraksis fra forskningsprosjekter som har tatt i bruk digitale data eller nye verktøy og teknologier. Vår ambisjon er å konsolidere ekspertise og kunnskap ved OsloMet, samt å være en bro fra det som rører seg i det større feltet utenfor OsloMet ved å også invitere inn forskere og utviklere utenifra.   

Vårt første arrangement vil presentere nettverket, hva vi ønsker med det, noen planlagte temaer og arrangementer for 2025, samt å be om innspill til hva vi bør dekke fra alle som er interesserte.  

Som del av vår første samling inviterer vi inn Kjersti Stabell Wiggen fra Arbeidsforskningsinstituttet AFI sitt BlåKors-forskningsprosjekt. Dette prosjektet utnytter chatlogger og tilhørende metadata for å forske på ungdommers psykiske helse. Vi vil få høre om prosjektets utforming, hvordan dataene blir håndtert og hvilke metoder man benytter seg av og hva man forsøker å få ut av å bruke disse dataene.  

Den siste halvtimen vil bli viet diskusjon og refleksjon rundt hva som er presentert.  

Arrangementet holdes på norsk og er også åpent for eksterne.

Bak initiativet står universitetsbibliotekar, Marianne Wehus, som forvalter forskningsdataarkivene Surveybanken og DataverseNO på OsloMet, og forsker Camilla Holm Soelseth (AFI/SVA), som har en doktorgrad i bibliotek- og informasjonsvitenskap fra OsloMet. Informasjon om Symploké (ansatt.oslomet.no).

Spørsmål? Kontakt nettverket på e-post.