E-læringskurs fra Fakultet for helsevitenskap

Fakultet for helsevitenskap tilbyr gratis e-læringskurs som du kan ta når det passer for deg.

Oppdater kunnskapen din eller lær noe nytt med et eller flere av våre e-læringskurs. Kursene ligger gratis tilgjengelig på nett.

ELPIDA – et bedre liv for mennesker med utviklingshemming

Er du pårørende, fagperson eller student med ønske om å lære og tilrettelegge for utvikling og livskvalitet hos mennesker med utviklingshemming? ELPIDA-kurset er gratis, nettbasert og tilgjengelig til enhver tid.

Målet med dette gratiskurset er å støtte foreldre, andre pårørende, fagpersoner og studenter i tilretteleggingen til et bedre liv for mennesker med utviklingshemming.

Kurset har seks moduler som baserer seg på resultatene fra en behovsundersøkelse blant foreldre og fagpersoner. Du kan ta de modulene du ønsker og i ditt eget tempo. Kurset er oversatt til seks ulike språk og er utviklet med midler fra ERASMUS+.

Kursets hovedtemaer er

  • menneskerettigheter
  • kommunikasjon
  • stressmestring
  • overgang til voksenlivet
  • seksualitet
  • aldring

Logg inn på ELPIDA-kurset (elpida-project.eu).

Kontakt

Laster inn ...

Problematisk seksuell atferd – seksuell skadelig atferd (PSA/SSA)

Jobber du i spesialisthelsetjenesten, sosialtjenesten, barnevern, helse- og omsorg, politi, skole, barnehage eller med kommuneplanlegging og folkehelse? Trenger du mer kunnskap om barn og unge med nevroutviklingsforstyrrelser og problematisk seksuell atferd (PSA) eller skadelig seksuell atferd (SSA)?

Målet med kurset er å gi fagpersoner kunnskap om PSA og SSA. Du lærer om ulike måter å observere, kartlegge og behandle PSA og SSA. Noen kartleggingsformer krever sertifisering, og derfor er det viktig å samarbeide med spesialisthelsetjenesten og barneverntjenesten som skal ha slik kompetanse.

Kurset gir deg

  • en bredere forståelse av hvordan og hvorfor PSA/SSA oppstår og hvordan atferdene påvirker barnets liv og utvikling
  • mulighet til å identifisere risikofaktorer og se tegn tidlig, noe som kan føre til raskere intervensjon og forebygge skadelige konsekvenser
  • økt mulighet til mer effektiv, samarbeidende og kompetent praksis
  • innspill til utvikling av behandlingsplaner, intervensjoner og støttetiltak for barna og deres familier

Kurset består av referanser til forskning, teori, kasuistikker, refleksjonsspørsmål, filmer og praktisk verktøy som du og dine kolleger kan benytte i eget arbeid med denne problematikken.

Det er bygget opp av de fire modulene forebygging, bekymringsfull atferd, juridisk og etisk refleksjon, og oppfølging og behandling.

Kurset er gratis, nettbasert og tilgjengelig til enhver tid. Det tar åtte til ti timer å gjennomføre. Du kan ta de modulene du ønsker og i ditt eget tempo, og du kan skrive ut et kursbevis når du har fullført.

Kurset er dekket av Helsedirektoratet og Helse Fonna.

Registrer deg og logg inn for å ta kurset (catalog.canvaslms.com).

Kontakt

Laster inn ...

Seksuell helse - hjelpemidler

Er du helsepersonell med behov for kunnskap om hjelpemidler for seksuallivet? Kurset er gratis, nettbasert og tilgjengelig til enhver tid.

I dette gratiskurset lærer du om

  • rettigheter og ordninger i Norge
  • hvordan rekvirere hjelpemidler
  • hvilke grupper som kan ha behov for hjelpemidler for seksuallivet
  • ulike typer hjelpemidler som dilatorer, vibratorer, penispumper, penis-/vulvaproteser, glidemidler og andre hjelpemidler

Kurset er utviklet sammen med Kreftomsorg Rogaland, og med ressurser fra Helsedirektoratet.

Registrer deg og logg inn for å ta kurset (catalog.canvaslms.com).

Kontakt

Laster inn ...