Vårt mål er at koblingen mellom kunnskap og samfunnsrelevans skal stimulere til forskningsdrevet innovasjon som kommer helsetjeneste til gode.
Intelligent helse sin rolle er å bidra som fasilitator av møteplasser hvor det samarbeides på tvers av fag og sektorer.
Kontakt
Dette kan vi gjøre
OsloMet-studenter kan bidra med løsningen på 48 timer
HealthHACK er et arrangement der vi jobber på tvers av fagfelt for å løse helseutfordringene vi står ovenfor på en bærekraftig måte.
Intelligent helse ved OsloMet har som mål å bidra til ledende utdanninger som møter behovet i samfunnet. Gjennom HealthHACK ønsker vi å gi studentene innblikk i hvordan arbeidslivet kan se ut, og gi de nye måter å tenke muligheter etter endt studie.
HealthHACK 2024 i samarbeid med The Life Science Cluster
Intelligent helse samarbeidet med The Life Science Cluster og noen av medlemsbedriftene deres Teriak, Aker Biomarine, Calluna Pharma, Arctic Bioscience, Inven2.
HealthHACK 2024 handlet om å finne innovative og bærekraftige løsninger på reelle problemstillinger innen livsvitenskap. OsloMet-studenter fra blant annet farmasi, biologi, IT, ingeniørfag og entreprenørskap jobbet i to intense dager med å finne løsninger på ekte problemstillinger medlemsbedriftene opplever.
HealthHACK 2023 i samarbeid med Lillestrøm og Oslo kommune
HealthHACK 2023 ble arrangert i samarbeid med Lillestrøm og Oslo kommune, og samlet studenter fra Fakultet for helsevitenskap og Fakultet for teknologi, kunst og design for å løse ekte og uløste problemstillinger kommunehelsetjenesten har.
Studentene fikk innsikt i reelle problemstillinger i kommunehelsetjenesten, og brukte kreativ problemløsning for å finne løsninger. Løsningene ble presentert foran en jury på Rådhuset i Oslo.
HealthHACK 2022 i samarbeid med Sunnaas sykehus og Norway Health Tech
HealthHACK 2022 ble arrangert i samarbeid med Sunnaas sykehus, Norway Health Tech, Intelligent helse og Master i entreprenørskap fra OsloMet.
Under HealthHACK jobbet studenter ved OsloMet sammen på tvers av fagfelt, for å finne løsninger på problemstillinger hos Sunnaas Sykehus. Målet var å skape nye produkter, verktøy og løsninger på pasient- og driftsnære utfordringer som Sunnaas Sykehus har.
Vil du være med å arrangere Intelligent helse-konferansen?
Intelligent helse-konferansen gir en årlig oppdatering av den nyeste forskning innen helse og teknologi.
Intelligent helse-konferansen 2024 i samarbeid med Oslo Cancer Cluster og Ahus
Her møttes aktører på tvers av fagfelt og sektorer for å dele erfaringer og innsikt om bruken av KI i forebygging og behandling av ulike sykdommer. Det resulterte blant annet i diskusjoner rundt etiske dilemmaer knyttet til bruk av KI i helsesektoren.
Intelligent helse-fremtidens rehabilitering 2023 i samarbeid med Sunnaas Sykehus
Konferansen fokuserte på helseteknologi og klinisk rehabilitering, og tok for seg temaer som:
- Persontilpasset medisin
- Virtuell virkelighet (VR)
- Assistert teknologi
- Kunstig intelligens i rehabilitering
Intelligent helse- fremtidens rehabilitering hadde som mål å fremme samarbeid og engasjement på tvers av relevante aktører.
Intelligent helse-konferansen 2023
I 2023 inviterte Intelligent helse til den første Intelligent helse-konferansen. Hensikten var å bidra til nettverksbygging på tvers av sektorer og fagfelt.
Internasjonale forskere, forskere fra OsloMet og eksterne samarbeidspartnere snakket om bruken av digitale teknologier som har som mål å forbedre helsetjenestene, med fokus på kunstig intelligens og bærbare enheter og applikasjoner.
På konferansen utforsket vi potensialet teknologi har for å skape bedre pasientbehandling, fremme medisinsk forskning og forbedre helsetjenester.
Liste over foredrag
- Velkommen med Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen
- "Keynote: Maximising the Use of AI in Healthcare Delivery" med Ngiam Kee Yuan, National University of Singapore
- "Integrating behavioral and implementation sciences with technology development" med professor Dean Ho, National University of Singapore
- "AI-Mind: Digital tools to evaluate dementia risk" med postdoktor Asma Belhadi, OsloMet
- "Artificial intelligence – a novel tool in reproductive medicine" med professor Trine B. Haugen, OsloMet
- "Human-centric Assistive Technology for Outpatient and Home Care" med professor Evi Zouganeli, OsloMet
- "Advancing healthcare with smart wearable technologies" med professor Lim Chwee Teck, National University of Singapore
- "mHealth and personalized digital health" med professor He Hong-Gu Linda, National University of Singapore
- "mHealth as part of weight regulation" med Jeanette Roede, Lifeness
- "First things first - Identifying needs to be supported by technology in remote patient care" med Heidi Holmen, postdoktor ved Universitet i Oslo og førsteamanuensis ved OsloMet
- "Digital Health and physical sensors" med professor Professor Olga Korostynska
- "Digital Health Interventions in a Health Economics Perspective" med professor Eline Aas, Universitet i Oslo
Fag til frokost
Vi har som mål å bidra med å styrke forsknings- og innovasjonsmiljøet innen helse og teknologi. Gjennom frokostseminarer skaper vi møteplasser for eksterne og interne, der målet vårt er å bidra til at det oppstår dialog på tvers av fagfelt og sektorer, samtidig som deltagere får presentert ny forskning på ulike temaer.
Hvordan få til mer forskningssamarbeid?
Intelligent helse har som mål å videreutvikle samarbeidet med privat og offentlig sektor. Sammen med seksjon for forskning og utvikling (FoU) ved Fakultet for helsevitenskap og Fakultet for teknologi, kunst og design inviterte vi til frokostseminar hvor vi ønsket å utforske fordeler og utfordringer med forskningssamarbeid mellom næringslivet og akademia.
Liste over foredrag
- Velkommen med Carl Thodesen, prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid ved OsloMet
- Samskapt helse og teknologi - utvikling og implementering av nye tjeneste og teknologier med deltakelse fra tjenester, leverandører, brukere og forskere med Janne Herholdt Dugstad, førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge
- Helseforskning gir bedre helse og grønn næringsutvikling – og virkemiddelapparatet er med dere på laget! med Anne Kjersti Fahvik, Områdedirektør - Innovasjon i næringsliv og offentlig sektor ved Forskningsrådet
- Hvordan jobber OsloMet for å stimulere til mer samarbeid og hva er ambisjonene? med Anders Braarud Hanssen, seniorrådgiver for FoU, Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet og Mona Kolstø Otnæss, Seksjonssjef for FoU, Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet
- Gode råd for samarbeid med Malin Brun-Kjennerud, seniorrådgiver, divisjon for forskning, utvikling og universitetsbibliotek ved OsloMet
- Erfaringer fra forskere med Erik Børve Rasmussen, førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap, OsloMet og Jorunn Marie Andersen, førsteamanuensis ved Fakultet for helsevitenskap, OsloMet
- Erfaringer fra næringslivet med Kari Anne Dehli, senior prosjektleder i Norway Health Tech og Anne Cathrine Whist, direktør produksjon, produktutvikling og forskning i Tine SA
- Hva må til? Paneldebatt ledet av Carl Thodesen. I panelet Janne Herholdt Dugstad, Anne Kjersti Fahvik, Jostein Kandal Sundet, Erik Børve Rasmussen og Kari Anne Dehli.
ChatGPT i helsesektoren?
Vi trenger rett teknologi, til rett tid og på rett sted i helsesektoren, som kun er mulig å få til med tverrfaglig samarbeid. Derfor inviterte Intelligent helse ved OsloMet og SimulaMet til frokostseminar i for å diskutere bruk av kunstig intelligens i helsesektoren, på tvers av fagfeltene.
Teknologi i fysioterapi, utnytter vi mulighetene?
Seminaret var et samarbeid mellom Institutt for rehabilitering og helseteknologi, satsingen Intelligent helse og Rehabilie.
I en tid hvor helsevesenet står overfor et økende behov for fysioterapeuter, er det avgjørende å utforske mulighetene teknologi gir. På tvers av fagfelt ble det diskutert hvordan fysioterapeuter kan forbedre pasientens hverdag ved bruk av teknologi og hvilke barrierer som gjør det utfordrende å implementere teknologi.
Foredrag på seminaret
- Velkommen med Mari Klokkerud, instituttleder institutt for rehabiliteringsvitenskap og helseteknologi.
- Fysioterapistøttende teknologi-hva er det? Begrensninger, muligheter og utfordringer (inkludert personvern) Øystein Tveite, Helsedirektoratet.
- Hva vet vi at hemmer og fremmer bruk av teknologi? Pernille Lunde, postdoktor og førsteamanuensis Institutt for rehabiliteringsvitenskap og helseteknologi, OsloMet.
- Paneldialog: Dette er nyttig for oss og våre pasienter! Med i panelet: Charlotte Marie Schanke, Fagutviklingsfysioterapeut, Oslo Universitetssykehus, Vegard Gammelsrud, fysioterapeut og leder av Teknologisk intervensjonssenter, Sunnaas Sykehus, Hilde Katralen, spesialkonsulent rehabilitering, Helseetaten Oslo kommune, Gerty Lund, forbundsleder, Norsk Fysioterapeutforbund, Silje Marie Linnestad, turnusfysioterapeut, Forsterket Rehabilitering Aker
- Idéverksted: Gruppedialog mellom klinikere, studenter, forskere og teknologibedrifter.
Persontilpasset medisin i helsetjenesten
Intelligent helse inviterte ansatte ved OsloMet til fagseminar om "omikk" og persontilpasset medisin i helsetjenesten. Fagseminaret ga innblikk i hva omikk-teknologi er og hvordan teknologien kan brukes og anvendes i helsevitenskapelige forskningsprosjekter.
Forskere i omikk-miljøet ved OsloMet har tatt i bruk omikk-teknologi presenterte hensikten med prosjektet, hvorfor omikk-teknologi er viktig for prosjektet og hvilken betydning resultatet i forskningsprosjektet har for en persontilpasset helsetjeneste.
OsloMet-forskere som målgruppe
Vi kan fasilitere for ulike aktiviteter hvor du kan bli kjent med OsloMet-forskere.
Workshop med Lillestrøm kommune
Intelligent helse og Lillestrøm kommune avholdt en workshop som hadde mål om å identifisere mulige samarbeidsområder og forskningsprosjekter knyttet til Teknologiløftet.