OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.
NOVA er ett av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutt med vekt på forskning om oppvekst, velferd, sosialpolitikk og eldre år.
Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet søker rådgiver/seniorrådgiver til forskningsadministrasjonen i en nyopprettet fast stilling. Nøkkeloppgaver vil være knyttet til forvaltning av forskningsdata og forskningsadministrativ støtte til prosjektgjennomføring.
NOVA er et oppdragsforskningsinstitutt som leverer forskningsbasert kunnskap om velferdsstaten og folks levekår og livskvalitet gjennom livsløpet. Våre forskningsprosjekter finansieres hovedsakelig av Norges forskningsråd, departementer og direktorater, og EUs rammeprogram for forskning.
Hos NOVA vil du arbeide i et tverrfaglig miljø både i forskningsadministrasjonen og blant våre forskere. Stillingen er en del av NOVAs forskningsadministrasjon, som fungerer som støtteapparat rundt NOVAs kjerneaktiviteter: akkvisisjon, forskning og formidling.
De viktigste arbeidsoppgavene:
- forvaltning og drift av ulike forskningsdatabaser samt utlevering av data, med et særskilt ansvar for Ungdata-undersøkelsene
- bidra i utvikling av gode rutiner og infrastruktur for forvaltning og dokumentasjon av forskningsdata
- være rådgiver for forskere i spørsmål om datahåndtering og -utlevering
- bidra i utviklingen av NOVAs forskningsstøtte
Kvalifikasjoner:
- minst 3 års relevant arbeidserfaring
- relevant høyere utdanning (minimum mastergrad), for eksempel innenfor samfunnsvitenskap. Realkompetanse kan i spesielle tilfeller kompensere for kravet om formell utdanning
- god kompetanse på kvantitativ metode og databehandling. Erfaring med håndtering av kvalitative data er også en fordel
- god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt særskilt vekt på:
- erfaring med håndtering og forvaltning av forskningsdata
- erfaring med oppbygging og forvaltning av databaser eller arkiveringsløsninger for forskningsdata, basert på Microsoft Access eller andre databaseprogrammer
- behersker relevante statistikk- og analyseprogrammer, som Excel, SPSS, Stata, R eller lignende
- erfaring fra forsknings- og prosjektadministrasjon
Personlig egnethet vil også bli vektlagt. Denne bygger på en skjønnsmessig vurdering basert på intervju og referanser. I egnethet ligger:
- evne til å utvise fleksibilitet i arbeidet
- gode samarbeidsevner
- evne til å bidra inn i det sosiale og faglige fellesskapet, både på seksjonen og på NOVA
Personlige egenskaper:
- vi ønsker oss en samfunnsinteressert medarbeider med gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
- du er nytenkende og motiveres av å utvikle nye systemer
- du arbeider selvstendig, grundig og strukturert
- du er en lagspiller, som tar initiativ og ansvar, og som liker varierte arbeidsoppgaver
- du må være fleksibel og serviceinnstilt, og kunne ta i et tak når det trengs i en liten administrasjon
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi kan tilby deg:
- spennende jobb på Norges tredje største universitet
- varierte arbeidsoppgaver som du selv vil være med å påvirke
- muligheter for faglig utvikling
- et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø med dyktige kolleger
- låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
- fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger, som for eksempel trening i arbeidstiden, sosiale arrangementer, variert kulturtilbud og kompetanseheving.
Stillingen lønnes iht. til Hovedtariffavtalene i Staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1434 rådgiver/1364 seniorrådgiver, kr. 584.500–745.000 per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes to prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Vil du søke på stillingen, må du søke elektronisk i vårt rekrutteringssystem. Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.
Nærmere opplysninger:
Ønsker du mer informasjon om stillingen, kan du kontakte FoU-seniorrådgiver Linn Sørensen Holst på e-post: linnbirg@oslomet.no eller telefon 975 94 285.
Ved problemer med rekrutteringsportalen, kan du ta kontakt med HR-seniorrådgiver Monica Johnsen Solhaug på e-post: mosol8900@oslomet.no.
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.