Kvinne som fotograferer kuer på fjellbeite

Nytt, stort prosjekt om Noregs mat- og drikkearv

SIFO får finansiering frå Forskingsrådet til prosjektet FoodStories. Prosjektleiaren gler seg til å sette i gong.

– Vi er glade for å annonsere at samarbeidsprosjektet vårt FoodStories: Heritagisation for Sustainable Value Creation har fått innvilga støtte, seier Annechen Bahr Bugge.

Ho er sosiolog og forskar på mat- og spisevaner ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet. I fire år har ho leia prosjektet FoodLessons

Det nye prosjektet er ei vidareføring av FoodLessons og er finansiert av Norges Forskingsråds optimaliseringsmiddel for humaniora, som forvaltast av porteføljestyret for banebrytande forsking.

– Vi er takknemlege for moglegheita til å byggje vidare på det arbeidet og samarbeidet vi har hatt dei siste tre åra. FoodStories gir oss ei spennande moglegheit til å utforske og framheve Noregs mat- og drikkearv, med særleg fokus på lokal verdiskaping og kulturell rikdom.

– Vi ser fram til å starte dette arbeidet i byrjinga av 2025, seier Bugge.

Prosjektet er tverrfagleg og har rundt 20 partnarar frå akademia, museum, næringsliv, stiftelsar, bibliotek, bønder og kokker.

Følg prosjektet

Følg FoodLessons og FoodStories på Facebook (facebook.com)

På biletet ser vi Annechen Bahr Bugge på feltarbeid sommaren 2024. Foto: 15sekunder

vaffelhjarte med fisk

Forskingsprosjekta FoodLessons og FoodStories handlar om å revitalisere og modernisere den norske matkulturelle arven. På biletet ser vi korleis restauranten Credo på Nasjonalbiblioteket har tolka vaffelhjarte på ein ny måte. Foto: Annechen Bahr Bugge

Kontakt

Laster inn ...
Publisert: 13.12.2024 | Kjersti Lassen