– Drop-in workshopen var veldig morsom, forteller seniorkonsulent Ida Kristiansen ved Makerspace.
– Barna fikk lage sine egne klistremerker og det var gøy å se hvor entusiastiske var!
– Workshopen med Hjertet av Holmlia var også en stor suksess! 15 tolvåringer troppet opp i OsloMet sine lokaler klare for vinyltrykk.
– Vi hadde kjøpt in sorte t-skjorter som de kunne trykke på. Så kunne de finne en logo eller et motiv på nett eller designe et selv som de fikk trykket ut med vinylkutter og festet på t-skjortene, forklarer Ida.
– Barna var litt lunkne i starten, til de fikk se den første ferdige t-skjorten - da ble alle kjempegira, smiler hun.
Makerklubben motiverer til læring
Workshopene er for barn og ungdom mellom 10-16 år og alle arrangementene er gratis. Deltakerne blir møtt av studentmentorer fra Makerspace og studentassistenter ansatt på OsloMet Holmlia og ansatte i Norsenus Mediaforum.
Alle arrangementene er regi av Makerklubben.
– OsloMet Makerspace fikk i 2020 tildelt midler fra Sparebankstiftelsen til å pilotere Makerklubben i samarbeid med Hjertet av Holmlia og Norsensus Mediaforum, forteller Notto Thelle, seksjonssjef ved OsloMet Makerspace.
– Tanken bak Makerklubben er å gi barn og ungdom tilgang på muliggjørende teknologier, la dem oppleve mestringsfølelse og motivere dem til læring.
– Filosofien bak skaperbevegelsen gir en annen type tilgang til kreativitet og problemløsing enn i skolen. Det er mange barn som sliter med å finne sin plass der, og veien til høyere utdanning kan virke lang, sier han.
Universitetet som kommer til deg
– Som et urbant universitet har OsloMet tatt på seg et samfunnsansvar ved å åpne lokaler på Holmlia i Bydel Søndre Nordstrand.
– Da Makerklubben ble startet i 2020 visste vi ikke om at det skulle bli lokaler på Holmlia, forklarer Thelle.
– Den opprinnelige planen var at ungdommen skulle komme til OsloMet. Det viste seg å være utfordrende med rekrutteringen, og med korona ble hele prosjektet lagt på is.
– Med realiseringen av OsloMet på Holmlia øyner vi en ny mulighet for å gjøre Makerklubben til noe enda bedre enn originalvisjonen. Vi kan være til stede i lokalsamfunnet og bli universitet som kommer til dem.
Kristiansen samstemmer.
– Det er så fint å kunne møte ungdommene der de er, sier hun entusiastisk.
– Dette er et veldig bra tilbud for unge. Og nå som OsloMet har fått lokaler på Holmlia, der målgruppen befinner seg, gir det mye mer mening for oss å holde aktiviteter der. Da blir det enklere for ungdommene å delta.
– Nå gleder vi oss bare til neste runde med workshoper – i påsken!