Figurteater er en kunstart der figurer og objekter får liv gjennom figurførerens/skuespillerens manipulering av og med dem. Figurteater kan rendyrkes som eget kunstutrykk men også integreres i vanlig teater. Figurteaterfaget egner seg også svært godt som et pedagogisk verktøy.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du
Anbefalte forkunnskaper: 90 studiepoeng innen drama- eller teaterfag
Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak kom alle kvalifiserte inn.
Slik søker du
Du søker på Søknadsweb med studiekode 215 3059.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: tidlig opptak
Om studiet
Figurteater er en kunstform der skuespilleren via sine hender manipulerer og gir liv til figurer og objekter. Figurteatret kan rendyrkes som egen kunstform eller integreres i vanlig teater og opptre i forskjellige blandingsformer.
Studiet skal gi grunnlag for å tilrettelegge og spille figurteater for og med barn, unge og voksne, og tar sikte på å gi studentene en grunnleggende innføring i forskjellige sider av faget. Figurteater egner seg også svært godt som et pedagogisk verktøy og som en uttrykksform i ulike produksjonsarbeid. I tillegg til studenter i bachelorløpet er målgruppen for studiet skuespillere, men også barnehagelærere, pedagoger, og andre interesserte.
Emnet igangsettes forutsatt at et tilstrekkelig antall studenter velger emnet og at instituttet har nødvendig kapasitet og tilstrekkelig med lærerkrefter.
Hva lærer du?
Studiet i figurteater tar sikte på å gi studentene en grunnleggende innføring i ulike sider av figurteaterfaget. Figurteater kan rendyrkes som egen kunstart eller integreres i vanlig teater og opptre i forskjellige blandingsformer. Studentene skal tilegne seg innsikt i figurteatrets egenart, anvendelsesområder og utviklingsmuligheter. Hovedvekten i studiet er lagt på spill med figurer og objekter.
Figurteater inneholder fire hovedemner:
- Spill med figurer.
- Figuren i det sceniske rommet.
- Figurteatret og fortellerteknikker.
- Fagteori og fagdidaktikk.
Studiet tar i bruk et bredt spekter av arbeidsformer, som forelesinger, workshops, diskusjoner, visninger og ekskursjoner med fokus på studentenes forståelse for faget, og utvikling av egen praksis.
Arbeidet med studiet vil i hovedsak foregå i verksteder, der studentene prøver ut forskjellige ideer og teknikker med påfølgende analyse av arbeidet.
Den faglige læringsprosessen er i stor grad basert på praktiske øvelser og arbeid med kunstneriske prosjekter i samarbeid med andre. Studentene vil få individuell og gruppevis veiledning i produksjonsfasene.
Figurteater (30 studiepoeng) er organisert som et heltidsstudium på dagtid.
Studiets oppbygging
Laster inn programplan, vennligst vent ...
Hva koster det?
Du må betale en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden SiO og kopiavgift.
Eventuell materiellavgift kommer i tillegg.
Hva kan du jobbe som?
Studiet egner seg for skuespillere, regissører, lærere/barnehagelærere, fortellere, kulturarbeidere og terapeuter.
Videre studiemuligheter
Studiet kan tas som en frittstående halvårsenhet eller som del av en treårig bachelorgrad i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng).