English version

Innovasjon og virksomhetsutvikling

Denne forskningsgruppen har fokus på samarbeidsbasert innovasjon og utvikling i virksomheter, kommuner, nettverk, klynger og regioner.

Våre forskere jobber med mange og ulike felt, og vi har blant annet solide forskningsmiljøer innen feltet ansvarlig forskning og innovasjon (RRI) og innen by- og boligforskning.

Sentralt i tilnærmingen står den norske samarbeidsmodellen med bred medvirkning og samhandling mellom ulike aktører, regionalpolitiske virkemidler for innovasjon og organisering og ledelse av innovasjons- og utviklingsprosesser.

Vi arbeider i både privat og offentlig sektor, og tilnærmer oss arbeidslivets utfordringer gjennom perspektiver som medarbeiderdrevet innovasjon, sosial innovasjon, regional innovasjon og ansvarlig innovasjon (RRI).

Gruppen har en bred faglig sammensetning og preges av en praksisnær og handlingsorientert forskningsform, herunder aksjonsforskning. Vi tilbyr kartlegginger, analyser, casestudier og forskningsbasert støtte i endringsprosesser, samt fasilitering av dialogkonferanser, foresightprosesser, ideverksteder, med mer.

Hvem er våre oppdragsgivere?

Gruppen hører til Arbeidsforskningsinstituttet (AFI).

Forskningsgruppeleder

Laster inn ...

Utvalgte forskningssaker fra gruppen

Fire unge mennesker sitter sammen.
Hvordan inkludere unge i forskning?

En ny håndbok om medforskning kan bidra til å gi flere unge en stemme i vitenskapen.

– Ungdom blir ofte utelatt i saker som angår dem

Hva skjer når ungdom er involvert i forskningsprosessen? Ny rapport viser at medforskning kan gi ungdom en stemme der de tidligere ikke har blitt hørt.

Tre barn ved et bord, ser slitne ut
– Noen føler så mye skam at de ikke ønsker å ta med venner hjem

Trange boforhold kan få store konsekvenser for barn og unge.

Kurv med rotfrukter, paprika, salat og tomat.
Hva hindrer kommunene i å gjøre bærekraftige innkjøp av mat og catering?

Flere kommuner som deltar i prosjektet Kjøp bærekraftig mener kontrakter kommunen selv inngår og politikken kommunen selv fører, kan skape barrierer for bærekraftige innkjøp av mat og cateringtjenester.