English version
Atle Wehn Hegnes

Atle Wehn Hegnes

Kort om

Atle Wehn Hegnes har doktorgrad i sosiologi og er seniorforsker ved SIFO og NIBIO. Han har deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale prosjekter og har erfaring fra prosjektledelse på alle nivåer. Han har tidligere ledet Forskningsrådsprosjektet IMAGINE om forestillinger om bærekraftige fremtider, og leder nå arbeidspakker i EU-prosjektet CONVIVIUM (Horizon Europe, New European Bauhaus) som dreier seg om europeisk matkultur. 

Fagområder

Emner

Kultursosiologi   Kvalitative forskningsmetoder

Forskningsprosjekter

Aktive forskningsprosjekter

Avsluttede forskningsprosjekter

Vitenskapelige publikasjoner

Hegnes, Atle Wehn ; Heidenstrøm, Nina ; Laitala, Kirsi (2025). Hygiene practices in everyday Life: Exploring the adoption and environmental implications of disposable gloves. Laursen, Linda Nhu; Hansen, Andreas Kornmaaler (Red.). Proceedings of the 6th Product Lifetimes and the Environment Conference (PLATE2025). s. 626-631. Aalborg University.
https://doi.org/10.54337/plate2025-10318

Hegnes, Atle Wehn (2024). Food Cultures and Geographical Indications in Norway. ISBN: 9781003143024. 148 s. Routledge.
https://doi.org/10.4324/9781003143024

Clarke, Nicholas; Hegnes, Atle Wehn (2021). Managing sustainability risks of bioenergy in four Nordic countries. Energy, Sustainability and Society. Vol. 11.
https://doi.org/10.1186/s13705-021-00290-9

Hegnes, Atle Wehn ; Nordhagen, Eirik; Gobakken, Lone Ross (2021). Understanding and practicing wood waste qualities in Norway – A case of adaptation work in circular bioeconomy. Nissen, Nils F.; Jaeger-Erben, Melanie (Red.). PLATE – Product Lifetimes And The Environment. Proceedings 3rd PLATE CONFERENCE, BERLIN, GERMANY 18–20 September 2019. s. 331-335. Universitätsverlag der TU Berlin.
https://doi.org/10.14279/depositonce-9253

Amilien, Virginie ; Bergflødt, Sigurd ; Hegnes, Atle Wehn (2021). “Hommage ou rébellion?” – Le rôle du modèle culinaire français dans la culture de l’alimentation norvégienne. Laurioux, Bruno; Stengel, Kilien (Red.). s. 199-230. Presses universitaires François-Rabelais (PUFR).

Gustavsen, Geir Wæhler; Hegnes, Atle Wehn (2020). Individuals? personality and consumption of organic food. Journal of Cleaner Production. Vol. 245.
https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2019.118772

Hegnes, Atle Wehn ; Amilien, Virginie (2019). Geographical indications – a double-edged tool for food democracy : The cases of the Norwegian geographical indication evolution and the protection of stockfish from Lofoten as cultural adaptation work. Bonanno, Alessandro; Sekine, Kae; Feuer, Hart N. (Red.). Geographical Indication and Global Agri-Food : Development and Democratization. s. 100-117. Routledge.
https://doi.org/10.4324/9780429470905-7

Hegnes, Atle Wehn (2019). The map and the terroir: Adapting geographical boundaries for PDO and PGI in Norway. British Food Journal. Vol. 121.
https://doi.org/10.1108/BFJ-10-2018-0720

Gustavsen, Geir Wæhler; Hegnes, Atle Wehn (2019). Individuals' Personality and Consumption of Local Food Specialties. Proceedings in Food System Dynamics.
https://doi.org/10.18461/pfsd.2019.1906

Ebeltoft, Nini; Lykkja, Pål Magnus; Hegnes, Atle Wehn (2018). Tverrfaglig forskningsstøtte - et FagSosioTeknisk grenseobjekt. Nordisk Tidsskrift for informationsvitenskab- og kulturformidling. Vol. 7.
https://doi.org/10.7146/ntik.v7i3.111489





Publikasjonslisten er hentet ut av Cristin. Listen kan være ufullstendig