Fagdag som årets happening
– Vi hadde en stor fagdag like før korona-pandemien kom i mars 2020, hvor vi inviterte fem forskjellige aktører fra bransjen som presenterte ett spesifikt prosjekt de holdt på med. I tillegg var vi på bedriftsbesøk hos GK og Erichsen & Horgen sier Ole Martinius.
– Vi vil gjerne ha en fagdag hvert år, som en årets happening. Vi må selvfølgelig se an hvordan korona utarter seg framover før vi gjør det igjen.
Annerledes under korona
Å drive forening under korona-pandemien har vært annerledes.
Det har naturligvis vært vanskelig å få til fysiske møter. Fokuset har i stedet vært å styrke foreningens hjemmesider, med intervjuer med studenter og annen informasjon.
På nettsidene vil de også legge ut bacheloroppgaver fra bedrifter, sommerjobber og stillingsutlysninger, slik at folk blir mer oppmerksomme på jobber de kan søke på. Å formidle informasjon om bransjen er også aktuelt.
Selv om de har valgt å holde seg unna fysiske arrangementer, har de likevel fått til ett møte med quiz under pandemien.
Da det uansett blir svært mye skjermbruk for studentene, har ikke foreningen vært så aktiv med nettbaserte møter under korona.
Få med studentene fra studiestart
Nicholas som nå går tredje året på bachelorstudiet, og Ole Martinus som tar master første året, har klart for seg at ambisjonen fremdeles er at Miljøet skal være en aktiv del av studiestarten. At studentene skal bli med, med en gang.
– Hvordan går dere fram for å rekruttere nye medlemmer?
– De blir kontaktet direkte. Ellers har vi for eksempel også vært inne i øvingstimene i første klasse, og i alle Facebook-gruppene i de ulike kullene, der vi publiserer ulike arrangementer, sier Nicholas.
Lettere å bli kjent i en forening
Miljøet har fått god respons fra studentene. Quiz er veldig populært, og det har vært stor interesse for fagdagene.
Det har vært bedriftspresentasjoner i flere år før foreningen ble startet, men det ble mer interesse og bedre oppmøte etter at den kom på banen.
– Jeg tror foreningen er viktig for studentene. At de har en forening å forholde seg til og at den arrangerer møter slik at folk kan møte hverandre, sier Ole Martinius.
– Uten foreningen hadde vi ikke blitt kjent på samme måten. Da hadde vi holdt oss i klassene, i hver sin klasse og hver sin gjeng.
– Når vi har en forening på tvers, er det lettere å bli kjent.
Blir kollegaer i framtiden
– Vi blir jo kollegaer i framtiden vi som går her, og da er viktig å få til relasjoner til medstudenter, sier Nicholas.
– Vi oppfordrer alle nye studenter til å melde seg inn. Det er veldig viktig for trivsel og samhold, spesielt for nye studenter, å få informasjon om bransjen, som de mangler når de begynner.
Får vite mer om hva utdanningen kan brukes til
Det er mange som starter på utdanningen som ikke vet helt hva de går til, og de får ikke svar på alle spørsmålene sine bare gjennom universitetet, sier Ole Martinius.
– Vi prøver å gi svar på det som universitetet ikke gir svar på. Ved å vise hva folk har gjort med utdanningen, intervjuer om hva man kan bli, og kunnskap om bransjen, sier Nicholas.
– Har dere fått noe respons i fra fagmiljøet på OsloMet, fra lærerne?
– Det vi har hørt, er utelukkende positivt. Og mange synes det er veldig bra, det synes også sponsorene våre. De synes det er veldig viktig at vi tar ansvar, og prøver å hjelpe de med å skape kontakt, sier Ole Martinius.
En bransje med mye ressurser
Pengene de får fra sponsorene nyttes også til sosiale tiltak, som for eksempel Quiz og andre sosiale arrangementer.
– Dere er jo heldig å ha en bransje der det er mye aktivitet og penger, store selskap og bedrifter, og fagmedia. Er det en fordel for dere at det er mye ressurser i bransjen?
– Det er naturligvis en fordel. Da er det lettere å få gjennomført ting, avslutter Nicholas.
Bildet øverst i artikkelen er av Nicholas Ivar Willoughby (til høyre) og Ole Martinus Harket Norbeck i Pilestredet 35 i Oslo, der ingeniør- og datautdanningene holder til.