Studiehverdagen på OsloMet
Når du begynner på dette bachelorprogrammet, får du en ukeplan med forelesninger og labtimer.
I første semester er det to emner som er like for alle bachelorstudentene på instituttet.
I tillegg får du to spesialemner for akkurat dette programmet: teknologi og samfunn for programmerere og innføringsemne i matematisk modellering og datavitenskap.
Disse emnene gir en god innføring i hva bachelorstudiet vil inneholde.
I andre semester skal man velge en spesialisering, enten mot datavitenskap eller vitenskapelige beregninger.
– Når man spesialiserer seg, vil man komme i mindre klasser med cirka 20 andre studenter. Vi ønsker å få til en sammensveiset gruppe, hvor folk kan bli kjent med både hverandre og læreren. Det er viktig å føle tilhørighet på studiet, forteller André.
Hvorfor skal du velge OsloMet?
Sebastian har flere gode grunner til å velge dette bachelorprogrammet på OsloMet.
– Det er en super beliggenhet midt i sentrum og studenttilbudet er veldig bra. Selv jeg, som egentlig ikke har tid, har lyst til å være med på alt. I tillegg er det mange ulike folk her, og vi er som et lite samfunn.
Sist, men ikke minst, trekker han frem lærerne som veldig bra. Det er André glad for å høre.
– Vi bryr oss veldig mye om studentene våre, og vi er opptatt av at de skal ha det bra.
– Det merker vi studenter også, at lærerne er engasjerte i oss og legger mye tid og energi i undervisning og opplegg. De som trenger hjelp blir godt fulgt opp, sier Sebastian.
Sebastians fire beste tips til nye studenter
Aksepter at ting er vanskelig, og at du ikke skjønner alt med en gang. Etter de første to til tre månedene er det helt vanlig å få panikk fordi det er så mye du ikke forstår, men det gir seg.
Husk at det er et studieløp, vær tålmodig og stol på at lærerne vet hva de gjør. Læringsmetoder og opplegg er gjennomtenkt, selv om det ikke føles sånn der og da.
Finn noen å jobbe med. Jeg var så heldig at jeg hadde samme gruppe fra første semester til vi gjorde bacheloroppgaven sammen. Det er fint å ha noen andre studenter å diskutere med.
Kom på forelesning og øving. Øving er ikke obligatorisk, men veldig viktig for å få fullt utbytte av studiet. På øving kan du alltid få hjelp av læreren, enten du følger med på plenumsregning, eller sitter og løser oppgaver for deg selv.