Kort om
Jeg er utdannet fysioterapeut og har lang klinisk erfaring, hovedsakelig fra primærhelsetjenesten. Min interesse har vært særlig rettet mot pasienter med kroniske muskelsmerter; hvordan slike plager kan forstås og hvordan de kan behandles. I min doktorgrad analyserte jeg sykdomsfortellinger til menn og kvinner med kroniske smerter i et kjønnsperperspektiv. I senere tid har jeg forsket på kliniske møter i fysioterapi, hvor jeg har vært opptatt av interaksjon og kommunikasjon mellom terapeut og pasient og hvordan kunnskap om sykdom og helse forhandles og gjøres i kliniske konsultasjoner. Interesse og begeistring for narrativer og narrativ analyse har fulgt meg hele veien. Jeg er inspirert av medisinsk humaniora og opptatt av hvordan teorier og perspektiver fra andre fagfelt kan bidra til å kaste nytt lys over fysioterapi som fag og praksis og utvikle fremtidens helsetjenester.
Jeg er ansvarlig for MAVIT-spesialisering i psykomotorisk fysioterapi og leder for forskergruppa (Re)habilitering – individ, tjenester og samfunn.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Berøre og bli berørt: Kommunikasjon og interaksjon i fysioterapi praksis
Det å ta på pasienten er sentralt i fysioterapi, og berøring brukes til ulike terapeutiske formål.
-
Kloke val: Vurdering rundt val av behandling for pasientar med langvarige muskel-skjelettplager
Målet vårt er å få auka kunnskap om fysioterapeutar og fastlegars vurderingar rundt val av behandling for pasientar med langvarige muskel-skjelettsmerter.
-
Ungdom med muskel-skjelettplager og fysioterapi i primærhelsetjenesten: Kropp og kultur
Prosjektet har til hensikt å få økt kunnskap om muskel-skjelettplager hos ungdom for å kunne gi de en god og effektiv behandlingen.