Kort om
Forskningsinteresser: Innovasjon, Bærekraft, Forbrukerstudier, Institusjonell økonomi, Verdikjedeanalyse (landbruk og fiskeri), Lokale matsystemer, RRI (ansvarlig forskning og innovasjon), Vitenskapssosiologi, Urbane matsystemer, Kooperative eierformer, Dyrevelferd, Kvalitetsstandarder og sertifiseringsordninger.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation (FUSILLI)
Prosjektet utforsker nye måter å produsere og distribuere mat i 12 europeiske byer. OsloMet og Oslo kommune er norske partnere i prosjektet, som har fått støtte fra Horisont 2020, EU-kommisjonens forsknings- og innovasjonsprogram.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Ansvarlig Forskning og Innovasjon i Norge (AFINO) - Arbeidspakke 4
Prosjektet AFINO skal lage et virtuelt senter for ansvarlig innovasjon og bedrifters samfunnsansvar i Norge. Målet er å skape nye tverrfaglige og sektoroverskridende læringsarenaer.
-
FOOdIVERSE: Diversifying sustainable and organic food systems
Forskere i fem land vil involvere forbrukere, produsenter, forhandlere og lokale myndigheter i måter å styrke forbruket av lokal og økologisk mat.
-
GoodAnimal (God dyrevelferd for bærekraftig fremtid)
Forskningsprosjektet "GoodAnimal" skal fremskaffe kunnskap som vil redusere risiko og øke mulighetene for bærekraftige praksiser for husdyrhold på norske gårder og i verdikjeden.
-
SafeConsume
Prosjektet «SafeConsume» skal bidra til å redusere risikoen for matbårne sykdommer hjemme på kjøkkenet.
-
Strength2Food: Food quality for sustainability and health
Prosjektet Strength2Food skal se nærmere på betydningen av EUs kvalitetspolitikk og offentlig sektors innkjøpspolitikk i forhold til lokal produksjon og forbruk av mat.