Paneldiskusjon: Bruk av kunstig intelligens i forskning

Hva slags bruk av kunstig intelligens i forskning er greit, hva befinner seg i en gråsone, og hva er uakseptabelt?

Paneldiskusjonen tar opp bruk av kunstig intelligens i forskerhverdagen og hvilke etiske utfordringer dette fører med seg.

Vi tar opp konkrete eksempler, som språkvask og idégenerering, og utforsker etiske dilemmaer knyttet til slik bruk. 

Gjennom en panelsamtale med eksperter fra teknologi, jus og etikk ønsker vi å legge til rette for en åpen og givende diskusjon om hvordan KI kan brukes på etisk forsvarlig vis.

Panelet består av:

Ordstyrere er Anders Strand, Forum for forskningsetikk og førsteamanuensis ved Senter for profesjonsforskning, og Andreas Lillebråten, SVAI og stipendiat ved Arbeidsforskningsinstituttet.

Paneldebatten arrangeres av Forum for forskningsetikk ved OsloMet i samarbeid med SVAI – Alt innen KI på SVA.

Påmelding

Arrangementet er åpent for alle, men for å få en oversikt over hvor mange som kommer ønsker vi at du melder deg på. I nettskjema for påmelding er det også mulig å dele eksempler på hvordan du selv bruker KI, eller problemstillinger du erfarer rundt KI-bruk.

Program

Thomas Østerhaug (NENT) innleder om hvordan grunnleggende forskningsetiske prinsipper og normer er relevante for bruk av kunstig intelligens, med bakgrunn i NENT sine nylig reviderte nasjonale forskningsetiske retningslinjer.

Deretter presenterer Rebecca Schmidt om bruk av KI verktøy ved SAM - OsloMet, basert på programnotatet «Bakpå og frempå».

Etter korte presentasjoner fra de øvrige i panelet vil vi gå over til selve samtalen og åpen diskusjon.
 

Kontakt

Laster inn ...