De fire studentene har nylig avsluttet et stort gruppearbeid i emnet «Menneske og funksjon – produkt og metode». Emnet ble gjennomført i samarbeid med Coop Norge.
– Utgangspunktet for emnet er at en designers viktigste oppgave er å gjøre hverdagen bedre for folk, forklarer de. Fokuset er på forholdet mellom brukere og produkt, og deres forhold til omgivelser og samfunn.
I prosjektet jobbet gruppa med å forbedre knekkebrødemballasje med tanke på inkluderende design og bærekraft.
– Etter flere forelesninger om emballasje med blant annet Johannes Daae fra Grønt Punkt Norge, fikk vi god innsikt i hvordan emballasje påvirker både oss og miljøet. Det ble en øyeåpner for utfordringene rundt eksisterende emballasje, og motiverte oss til å finne nye løsninger.
– Mye av knekkebrødemballasjen på markedet mangler en god lukkemekanisme, er vanskelig å åpne, og består av kombinert materiale, forteller gruppa.
– Kombinerte materialer, som for eksempel en blanding av plast og papir, er ikke optimale for resirkulering. Dårlige åpnemekanismer påvirker brukeropplevelsen og ekskluderer mennesker med nedsatte funksjonsevner i hendene.
