Fantastisk å se at det bidrar til inkludering
Spesialiseringen åpner for mange ulike karriereretninger, med emner innen blant annet programvareutvikling og IT-markedet.
– Utdanningen har hjulpet meg masse i arbeidet med «frontend»-prosjekter, og det å lage brukergrensesnitt.
Et «frontend»-prosjekt dreier seg mye om de visuelle elementene brukerne ser og samhandler med.
– For eksempel tekstalternativer til bildene, fargekontraster, og gjøre det behagelig for ulike skjermforhold, forteller Ahmed.
Emnene innen universell utforming av IKT har også lært ham å jobbe med mange ulike typer mennesker, og tilrettelegge for dem.
– Dette gjelder særlig dokumentasjon og lagring av informasjon, slik at den er tilgjengelig for andre mennesker. Mange kan utvikle, men ikke alle kan dokumentere ordentlig.
Lærer noe nytt hver dag
I dag jobber Ahmed som programvareutviklingskonsulent i Cegal, et teknologiselskap som spesialiserer seg innen fornybar energi, olje og gass. Selskapet er multinasjonalt, og har filialer i Sverige, Danmark, Malaysia, Dubai, Australia og England.
Akkurat nå har Cegal et partnerskap med Microsoft, og Ahmeds avdeling jobber i hovedsak med Microsofts kraftplattform, Azure.
For tiden jobber Ahmed selv med et oljebasert selskap som heter Sval. Han hjelper dem med å integrere data fra klientenes servere inn i selskapets egne servere. Nylig ble han også ferdig med et menneskelig integreringsprosjekt.
Ahmed lærer fremdeles noe nytt hver dag, ettersom utdanningen har åpnet for mange ulike prosjekter og oppgaver. I tillegg har han fått flere sertifiseringer som bevis på ferdighetene.
I forbindelse med masteroppgaven sin, besøkte Ahmed en Tine-fabrikk for å utvikle en kalkulator til matprodusenten. Han forteller også om en workshop på NAV under studieløpet, der to blinde personer demonstrerte hvordan de bruker en iPhone, og navigerer seg til bussholdeplassen.
– Det er virkelig fantastisk å se at universelt design bidrar til å ivareta alle grupper i samfunnet. Det gir mer mening når man ser det i praksis, sier han.