Lær hvordan du kan bruke kunstformen drag i formidling rettet mot ulike målgrupper i samfunnet.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du ha
- generell studiekompetanse (samordnaopptak.no) eller kunnskaper i norsk og engelsk (samordnaopptak.no).
- 15 studiepoeng i kunsten å dragge eller tilsvarende kunstnerisk praksis. Tilsvarende kunstnerisk praksis kan være aktiv drag-praksis over en periode på minimum 2 år. Sistnevnte krever en CV med kun drag-relatert utvalg som et tilleggsdokument ved søknad.
Slik søker du
Du søker på Søknadsweb med studiekode 215 3757.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: tidlig opptak
Om studiet
Drag i samfunnet er en skapende, tverrestetisk og tverrfaglig videreutdanning. På studiet lærer du å anvende kunstformen drag i formidlingsprosjekter rettet mot ulike målgrupper i samfunnet. Drag ses her som iscenesettelse av kjønn og uttrykk gjennom transformasjonsteknikker og scenekunst.
Du tilegner deg kunnskap og ferdigheter gjennom praktisk-teoretisk undervisning/workshops med hovedvekt på det praktiske. Her får du det som skal til for å kunne utvikle et drag-prosjekt og formidle dette til en tenkt målgruppe.
På drag i samfunnet jobber studentene tverrfaglig og tverrestetisk. Studiet kan ha relevans for andre fagfelt, fordi det gir deg mangfoldskompetanse og verktøy du kan ta med deg videre. Særlig innen estetiske, pedagogiske og/eller kjønnsteoretiske studier som drama- og teaterkommunikasjon, kunstformidling, design, og håndverk, pedagogikk, dans, sang med flere.
Det utøvende aspektet ved drag vektlegges og derfor er all undervisning obligatorisk. Du må regne med å jobbe fysisk på gulvet, samarbeide med medstudenter, utforske ulike uttrykk, prøve ut sminke, leke med kostymer og andre teknikker for å transformere deg til en dragkarakter. Det teoretiske kobles på mens studenten jobber utøvende, for å kunne reflektere over og drøfte drag opp mot relevante samfunnsnyttige problemstillinger.
Studiet retter seg mot kunstnere, miljøarbeidere, lærere i grunnopplæringen og andre formidlere som ønsker å jobbe med drag som et pedagogisk og fagdidaktisk redskap. En sentral målgruppe er kunstpedagoger og dragartister som ønsker å løfte sin kompetanse i kreativ, estetisk og innovativ tenkning og utvikling. Dette innebærer både en refleksjon om hvordan vi lærer gjennom skapende praksiser, men også om konkret opplæring. Med videreutdanningen skaper vi et rikt pedagogisk læringsmiljø hvor du kan eksperimenter i forholdet mellom estetisk uttrykksform, design, pedagogikk og fellesskap.
På studiet vil du og dine medstudenter, individuelt og i fellesskap, være aktive skapere av drag som performancekunst, praktisk håndverk, samt anvende drag som en blikkåpner og se samfunnet fra et normkritisk perspektiv.
Hva koster det?
Du må betale en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).