Kort om
Kristian Heggebø (f. 1988) har mastergrad i sosiologi fra Universitetet i Oslo (2012). Masteroppgaven var en statistisk analyse av videregående utdanningsvalg og skoleprestasjoner blant 10. klasseelever i Etne og Vindafjord kommune.
Etter fullført studium var Heggebø vit.ass. på DISCRIM- prosjektet ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (UiO), ledet av Gunn E. Birkelund.
Heggebø var deretter stipendiat på prosjektet "Health Inequalities, Economic Crisis, and the Welfare State", ledet av Espen Dahl. PhD- avhandlingen (2016) handlet om personer med helseproblemer sin arbeidsmarkedstilknytning i Skandinavia og Europa, samt i hvilken grad helsen blir påvirket negativt av å bli arbeidsledig. Jon Ivar Elstad og Gunn E. Birkelund var veiledere.
Heggebø er nå ansatt som forsker I på NOVA, ved seksjon for helse og velferdsforskning.
Forskningsinteresser: sosioøkonomisk ulikhet i helse, arbeidsmarkedsanalyse, inntektssikringsordinger, statistisk modellering.
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Fra gutter til menn: Ulik utvikling av maskulinitet med ulike konsekvenser? (FRAGMEN)
Hva kjennetegner maskulinitet og maskuline praksiser i dagens Norge?
-
Krisehåndtering i et polysentrisk nordisk lokaldemokrati: Ulike styringsstrukturer – ulike resultater? (POLYGOV)
Det overordnede målet med prosjektet er å identifisere forskjellene i de nordiske landenes håndtering av koronapandemien, resultatene av den, og å knytte disse forskjellene til offentlig politikk, styring, organisasjon og ledelse.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Evaluering av rituell omskjæring av gutter (RITOM)
Evalueringen skal frembringe forskningsbasert kunnskap om hvorvidt Lov om rituell omskjæring av gutter fungerer etter hensikten.
-
Innvandreres arbeidsmarkedstilknytning i Norge: betydningen av institusjonelle og kontekstuelle faktorer (UPMIN)
Det overordnede forskningsspørsmålet for UPMIN-prosjektet er: Hva slags institusjonelle og kontekstuelle faktorer fremmer innvandrernes integrering i det norske arbeidslivet?
-
NAV Unge arbeidsledige
Prosjektet skal gi en deskriptiv analyse av unge arbeidssøkeres hendelsesforløp i forbindelse med det å «miste og finne en jobb».
-
Solidaritet i europeiske samfunn: myndiggjøring, sosial rettferdighet og medborgerskap (SOLIDUS)
Dette internasjonale prosjektet analyserer de handlingene og tiltakene for solidaritet som vi ser utvikle seg i Europa, hvorvidt de innebærer dialogiske og inkluderende prosesser, og hvilke utfall og relevans for politikkutvikling de har.
-
Welfare state life courses: Social inequalities in the co-evolution of employment, health and critical life events (WELLIFE)
Sosiale forhold, som inntekt, arbeid og familieressurser, har betydning for helse, og helsetilstand er samtidig viktig for deltakelse i samfunn og arbeidsliv. WELLIFE skal analysere disse sammenhengene som utgjør nøkkelkomponenter i noen av våre viktigste samfunnsutfordringer.