Kort om
Jeg er forskningsleder i forsknings- og innovasjonsprosjektet `BoVEL - Bo lenger hjemme med sosial velferdsteknologi`, et Pilot Helse-prosjekt finansiert av NFR, der OsloMet samarbeider med No Isolation og Oslo kommune.
Jeg er også opptatt av digitalisering og innovasjon i helse- og sosialtjenester, og betingelsene for offentlig-privat samarbeid i disse tjenestene. Derfor er jeg del av OsloMet-satsingen Research Centre for Digitalisation of Public Services and Citizenship (CEDIC), som er opptatt av utilsiktede konsekvenser av digitalisering av velferdsstatens tjenester.
Ved Institutt for sosialafg er jeg del av faggruppa `Tjenesteorganisering og innovasjon i sosialt arbeid og barnevern`. Fra 2020 til 2024 var jeg leder for faggruppa.
Mitt doktorgradsprosjekt tok for seg fastlegers tilnærming til diagnoser og diagnostisering i møte med pasienter med `medisinsk uforklarte plager og sykdommer`, eller `diffuse lidelser`. Avhandlingen utforsker forholdet mellom kunnskap og tvetydighet i et kunnskapssosiologisk perspektiv.
Som postdoktor var jeg del av forskernettverket WATT (Welfare Access Through Technology, som ble til CEDIC). WATT undersøkte utviklingen, implementeringen og bruken av ulike kommunikasjonsteknologier som er myntet på utsatte grupper. Jeg var også forskningsleder for NFR-prosjektet `Enkel og trygg pårørendekontakt`, et samarbeid mellom OsloMet, teknologiselskapet No Isolation og Oslo kommune, og arbeidspakkeleder i NFR-prosjektet `Virtual Presence`. Dessuten ledet jeg `REACH-Kjernegruppa` ved instituttet, som er del av det tverrfaglige forskningsmiljøet REACH, hvor brukerdrevet og tjenestenær forskning sto i fokus.
- Forskningsinteresser: Kunnskapssosiologi, vitenskapssosiologi, teknologistudier, medisinsk sosiologi (særlig diagnosesosiologien), profesjonssoiologi, vitenskapsteori, kultursosiologi, sosialteori, kvalitative forskningsmetoder- og metodologi. Og Merton.
- Metodekompetanse: Mest kvalitative metoder, og primært dokumentanalyse/ tekstanalyse, intervjuer og fokusgruppeintervjuer.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Bo lenger hjemme med sosial velferdsteknologi (BoVEL)
Prosjektet skal frembringe ny kunnskap og nye ferdigheter for utvikling og bruk av sosial teknologi til forbedring av nåværende kommunale helse- og omsorgstjenester for eldre
-
Kloke val: Vurdering rundt val av behandling for pasientar med langvarige muskel-skjelettplager
Målet vårt er å få auka kunnskap om fysioterapeutar og fastlegars vurderingar rundt val av behandling for pasientar med langvarige muskel-skjelettsmerter.
-
Sustainable wellbeing through investment in social services (SWINS)
Prosjektet har som mål å tette kunnskapshull om hvordan disse investeringer i sosiale tjenester påvirker makroøkonomisk stabilitet og en bærekraftig omstilling av EU.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Enkel og trygg pårørendekontakt
Innovasjonsprosjekt med ensomhetsreduserende teknologi i eldreomsorgen i Oslo, hvor Sykehjemsetaten i Oslo og No Isolation skal tilpasse forbrukerteknologien KOMP til bruk på institusjon.
-
Virtual Presence: En undersøkelse av samspill mellom ensomhet, teknologi og kultur
Forskningsprosjektet gir en kulturell analyse av ensomhet. Det fokuserer hvordan ensomhet forstås i tilknytning til digital kommunikasjonsteknologi, som sies å være både årsak til og løsning på ensomhetsproblemet.