Kort om
Min forskning handler om styring og samskaping i skjæringspunktet mellom offentlige myndigheter på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, det organiserte sivilsamfunnet, ulike typer næringslivsaktører og kunnskapsmiljøer for å utvikle og iverksette overgripende og langsiktige mål som folkehelse, klima, bærekraft. Jeg studerer hvordan slike prosesser spiller seg ut på lokalt nivå, i lokalsamfunnsutvikling, samfunns- og arealplanlegging eller i konkrete politiske vedtaksprosesser. Hvem som tar lederskap og hvordan er en særlig interesse.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
CIRCULAR: Samarbeidsdriven innovasjon for sirkulære løysingar
Å omstille det økonomiske systemet frå ein lineær til ein sirkulær økonomi er avgjerande for å realisere eit berekraftig samfunn. Vi spør: Kva er dei viktigaste styringsfaktorane som driv samskapinga av sirkulære løysingar for redusert forbruk?
-
Samskaping i kommunal sektor (SAMVERDI)
Idéen til SAMVERDI har vokst fram fra erkjennelsen av at det mangler kunnskap om hvordan ledere kan skape rammer og verktøy for utvikling av fellesskapsverdier i kommunene der samskaping er en sentral del.
-
SOSLOKAL- Sosial bærekraft som ny drivkraft i lokalsamfunnsutviklingen
Hvordan kan nye metoder for utvikling og mobilisering av innbyggere og utbyggere bidra til å skape gode lokalsamfunn?
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Byer konfrontert med klimaprotester: Demokratisk styring for effektiv og sosialt rettferdig klimaomstilling (DEMOCLIM)
DEMOCLIM oppsummert: Inviter motstemmene mot klimatiltak inn, oppfordrer forskere
-
Evaluering av plan- og bygningsloven (EVAPLAN 2008)
Dette evalueringsprosjektet har studert hvordan plandelen i plan- og bygningsloven (PBL) fungerer. Prosjektet ble finansiert av Norges forskningsråd og ble gjennomført i perioden 2014-19.
-
Folkehelsearbeid rettet mot utjevning av sosial ulikhet i helse blant barn og unge i Oslo kommune (II)
Prosjektet skal kartlegge, systematisere og vurdere pågående tiltaks- og metodeutviklingsarbeid i folkehelsearbeidet i utvalgte bydeler i Oslo.
-
Governing risk society: Increasing local adaptive capacity by planning and learning networks
Dette forskningsrådsprosjektet har tatt for seg økningen i risikoen for naturkatastrofer på grunn av klimaendringer, og ser på utfordringene i klimatilpasningsarbeidet. Prosjektet ble gjennomført i perioden 2014-18.
-
Governing the green shift in Oslo, Gothenburg, Copenhagen and Cape Town (GreenGov)
Forskningsprosjektet GreenGov har som mål å skape ny og spennende kunnskap om utfordringer og dilemmaer offentlige ledere står overfor i styringen av det grønne skiftet i Oslo, København, Gøteborg og Cape Town.
-
Kartlegging av folkehelsetiltak med mål om å utjevne sosial ulikhet i Oslo kommune (I)
Prosjektet skal kartlegge, systematisere og vurdere tiltaks- og metodeutviklingsarbeid i folkehelsearbeidet i bydelene i Oslo.
-
The governance of climate services
Forskningsrådsprosjektet The governance of climate services: Improving Knowledge Networks for Resilient and Socially Just Societies ble gjennomført i perioden 2014-2018.
-
Tverrsektorielt samarbeid i kommunene innen aldersvennlige samfunn
Tverrsektorielt samarbeid i kommunene innen innsatsområdene aldersvennlige samfunn og gå- og aktivitetsfremmende nærmiljø
-
«Leve hele livet» – Følge- og resultatevaluering
Evalueringen skal se på prosess, virkemidler, resultat og gevinster av eldrereformen «Leve hele livet».