Kort om
Helene Fiane Teigen er stipendiat i gruppen Teknologi og Bærekraft på SIFO hvor hun jobber med digital hverdag. Hun har utdanning innen medievitenskap fra Universitetet i Oslo og University of Glasgow. PhD-prosjektet handler om digitale sårbarheter knyttet til smarte og Internet of Things-produkter i hjemmet og er en del av NFR-prosjektet RELINK. I tillegg har hun hatt flere forskningsoppdrag knyttet til barn og unges digitale liv på sosiale medier, og forskningsinteresser inkluderer digitalisering, personvern, kjønn, forbrukerkompetanse, digital markedsføring og sosiale medier.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Digitale sårbarheter i hjemmet: En feltstudie av hverdag og risiko med internettilkoblede enheter i norske husholdninger
Dette doktorgradsprosjektet handler om å undersøke hvordan internettilkoblede produkter i hjemmet, som for eksempel smarte assistenter, smarte lys, smarte dørlåser og robotstøvsugere, er integrert i hverdagen til norske husholdninger.
-
Food2Gather: Exploring foodscapes as public places for integration
Det europeiske prosjektet Food2Gather undersøker hvilken rolle mat spiller i å skape det offentlige rom.
-
Kjønn, kroppspress, og reklame: Barn og unges hverdagsliv på sosiale medier
Prosjektet ønsker å få bedre innsikt i barn og unges digitale hverdag som forbrukere, spesielt knyttet til kjønn, kropp og skjønnhet i skreddersydd reklame på sosiale medier.
-
RELINK – Forsterking av det svake leddet. Utforsking, intervensjon og samskapte løsninger for å bygge robuste digitale hushold
Relink er et forskningsprosjekt som skal kartlegge digitale sårbarheter i dagens hushold og utvikle verktøy og løsninger som kan gjøre dagens og fremtidens oppkoplede hushold mer robuste mot digitale sårbarheter.
-
SafeConsume
Prosjektet «SafeConsume» skal bidra til å redusere risikoen for matbårne sykdommer hjemme på kjøkkenet.
-
Sharenting – til barnets beste?
Personvern og kritisk medieforståelse knyttet til foreldres deling av egne barn i sosiale medier.