Kort om
Jeg innehar en 20%-stilling som seniorforsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, og er i tillegg professor i økonomi ved Handelshøyskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Min forskning omfavner et bredt spekter av temaer, inkludert forbrukeratferd, bærekraftig forbruk, matmarkeder, og grønn energi. Jeg er spesielt interessert i studier av betalingsvillighet, sosial aksept, og grønn transformasjon. Forskningene min er forankret i atferds- og eksperimentell økonomi, og jeg bruker i hovedsak kvantitative metoder.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Avsluttede forskningsprosjekter
-
FoodProFuture
Hovedmålet med prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Disse vekstene kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
-
PLATEFORMS: Hvordan kan nye plattformer for matinnkjøp bidra til et mer bærekraftig matforbruk?
Forskningsprosjektet PLATEFORMS har som mål å skape innsikt i hvordan matpraksiser i hjemmet påvirkes av nye plattformer for matinnkjøp, og hvordan dette kan bidra til et mer bærekraftig forbruk av mat.