Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
-
Effekt av fiberrike kornvarer på metabolsk regulering i personar med tarmsymptom eller cøliaki
Prosjektet skal undersøkja effekt av fiber frå kornvarer på tarmsymptom, tarmflora og metabolsk regulering i personar med cøliaki eller tarmsymptom.
-
Prøvetakingsmetode for analyser av human mikrobiota
Vi søker friske og normalvektige personer i alderen 18-65 år som er villige til å avgi prøver av hud, spytt og avføring.
Publikasjoner og forskningsresultater
Vitenskapelige publikasjoner
Garnweidner-Holme, Lisa
; Hellmann, Monica; Henriksen, Christine; Austad, Elisabeh;
Nakken Watters, Solveig Ivara
;
Gaundal, Line
; Lundin, Knut;
Myhrstad, Mari
;
Telle-Hansen, Vibeke
(2023).
Experiences with Gluten-Free Bread: A Qualitative Study Amongst People with Coeliac Disease Participating in a Randomised Controlled Trial.
Foods.
Vol. 12:4338.
https://doi.org/10.3390/foods12234338
Garnweidner-Holme, Lisa
; Hallquist, Marit;
Nakken Watters, Solveig Ivara
; Gjøvik, Mia; Pihl Fredriksen, Marius; Jonassen, Stephanie; Ravnanger, Ina; Henriksen, Christine;
Myhrstad, Mari
;
Telle-Hansen, Vibeke
(2022).
Attitudes towards and experiences with sourdough and baker’s yeast bread amongst participants in a randomised controlled trial: a qualitative study.
Food & Nutrition Research (FNR).
Vol. 66.
https://doi.org/10.29219/fnr.v66.8839