Kort om
Unni Kjærnes, cand real i ernæring og phd i sosiologi, er seniorforsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, Høyskolen i Oslo og Akershus. Hun har fokusert på forbrukerperspektiver i matpolitikk i Norge, Europa og India, særlig hvordan forbruksmønstre, holdninger til matspørsmål og tillit påvirkes av forsyningsstrukturer og politikk. En rekke matpolitiske saker er berørt: mattrygghet, ernæring, miljømessig bærekraft, dyrevelferd og matsikkerhet.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Avsluttede forskningsprosjekter
-
GoodAnimal (God dyrevelferd for bærekraftig fremtid)
Forskningsprosjektet "GoodAnimal" skal fremskaffe kunnskap som vil redusere risiko og øke mulighetene for bærekraftige praksiser for husdyrhold på norske gårder og i verdikjeden.
-
Organic-PLUS
Formålet med prosjektet er å finne nye erstatninger for en rekke innsatsmidler og metoder som i dag er omstridte, men tillat brukt i økologisk landbruk.
-
Policy Evaluation Network (PEN) – Public policies addressing health-related behaviours in Europe
PEN har som mål å evaluere politiske tiltak for å fremme et sunt kosthold og fysisk aktivitet hos befolkningen.
-
SEGURA – Food for Security: Evidence from Cauca, Colombia
Prosjektet "SEGURA - Food for Security: Evidence from Cauca, Colombia” skal utforske sammenhengen mellom konflikter og matsikkerhet.