Er du teknolog, designer eller helsepersonell og ønsker å jobbe med hvordan teknologi og digitale løsninger kan brukes innen behandling, habilitering, rehabilitering og helsefremmende arbeid?
Assisterende teknologi i helse er en spesialisering ved masterstudiet i helse og teknologi.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du ha
- bachelorgrad eller tilsvarende innen helse- og sosialfag, samfunnsvitenskap, økonomi, psykologi, pedagogikk, design, informatikk eller ingeniørfag
- minst 2,5 i karakterpoeng i gjennomsnitt på bachelorgraden din
Søkere rangeres kun etter karakterpoeng fra bachelorgraden. Det kan være konkurranse om plassene.
Slik søker du
Du søker på Søknadsweb.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: tidlig opptak
Hva lærer du?
Du lærer hvordan teknologi gjør det mulig å opprettholde aktivitet, deltakelse, trygghet og verdighet slik at mennesker med funksjonsutfordringer kan mestre eget hverdagsliv.
Spesialiseringen vektlegger assisterende teknologi, også kalt velferdsteknologi, i en tverrfaglig, praksisnær og personsentrert kontekst.
Eksempler på assisterende teknologi er smarthus, robotassistenter, GPS, teknologier for aktivitet- og bevegelsesanalyse, datastyrte (bionic) proteser og ortoser, ortopediske hjelpemidler, eksoskjelett og kunstig intelligens.
Studiet gir deg kunnskap og ferdigheter til å utvikle, pilotere, gjennomføre og evaluere sammensatte tiltak i samarbeid med private og offentlige aktører.
Du lærer også å jobbe tverrfaglig med teknologi, der utviklingen av bærekraftige helse- og sosialtjenester står som fundamentet for studiet.
Studiets oppbygging
1. studieår
1. semester
2. studieår
3. semester
4. semester
3. studieår
5. semester
6. semester
Hvordan foregår undervisningen?
I studiet benyttes varierte og studentaktive læringsformer. Det vil bli to-tre samlinger per semester med forelesninger, oppgaveløsning og gruppearbeid.
Noen av undervisningsformene vil være:
- nettbasert undervisning
- selvstudier
- ferdighetstrening
- forelesninger
- seminarer
- akademisk skriving
- veiledning
Vi bruker nettbaserte ressurser og arbeids- og undervisningsformer både som forberedelse til undervisning og til selvstudier.
I ferdighetstrening gjør du forsøk, simuleringer, praktiske oppgaver eller bruker digitale verktøy for å løse oppgaver eller opparbeide deg gode kommunikasjonsferdigheter. Forelesningene brukes hovedsakelig for å introdusere nytt fagstoff, gi oversikt og trekke fram hovedelementer og sammenhenger innenfor tema.
På seminarer vektlegges dialog og diskusjon mellom undervisere og studenter. I forbindelse med masteroppgaven holdes det seminarer der du presenterer oppgaven og får tilbakemeldinger fra medstudenter og undervisere.
Gjennom prosjektarbeid, casestudier, skriftlige oppgaver og masteroppgave skal du utarbeide problemstillinger, enten individuelt eller i samarbeid med andre. Å øve på akademisk skriving står sentralt i alle deler av studiet.
Hva koster det?
Du betaler en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no)
Er du internasjonal student fra utenfor EU og EØS, må du betale studieavgift (student.oslomet.no).
Det er mulig å søke om unntak for betaling av denne studieavgiften.
Hva kan du jobbe som?
Studiet passer for deg som ønsker å bidra aktivt i utviklingsarbeid, forskning og innovasjonsprosesser i eget fagområde og i tverrfaglig samarbeid hvor teknologi og digitale løsninger inngår.
Teknologisk kompetanse er etterspurt i helsesektoren og en mastergrad i helse og teknologi med spesialisering i assisterende teknologi vil gi deg mange muligheter i arbeidslivet, i både offentlig og privat sektor.
Etter fullført studium kan aktuelle arbeidsfelt og karriereveier innen helse og teknologi være:
- forskning, fagutvikling og undervisning
- rådgivingsoppgaver innenfor forvaltning, kunnskapsformidling og veiledning
- klinisk eller diagnostisk arbeid som bygger på egen spesialkompetanse
- lederstillinger innen fagområder tilknyttet helse og teknologi
- innovasjon og implementeringsprosesser
- produkt- og tjenesteutvikling
Utveksling
Du kan ta emner ved læresteder i utlandet som en del av mastergraden. Hvis du ønsker å arbeide med hele eller deler av masteroppgaven utenlands, anbefaler vi at du velger et lærested eller forskningsinstitutt som vi samarbeider med.
Forskerlinje i helsevitenskap
Har du sterk interesse for forskning, stor arbeidskapasitet og ambisjoner om senere opptak til ph.d.- program?
Videre studiemuligheter ved OsloMet
Studiested
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.
Enkeltemner
Sjekk hvilke emner som tilbys ved Fakultet for helsevitenskap hvis du ønsker å ta et eller flere enkeltemner i stedet for et helt masterprogram.