Student i ernæringskompetanse for helsepersonell smiler til en pasient.

Ernæringskompetanse for helsepersonell, master i helsevitenskap

Masterprogram

Kan du nok om ernæring til å utrede ernæringsstatus og utføre kostveiledning til ulike pasient- og brukergrupper? Ernæringskompetanse er etterspurt i helsetjenesten.

Ernæringskompetanse for helsepersonell er en spesialisering ved masterstudiet i helsevitenskap.

Opptakskrav og poeng

For å søke på dette programmet må du ha

  • bachelorgrad eller tilsvarende innen helsefag
  • norsk autorisasjon som helsepersonell
  • minst 2,5 i karakterpoeng i gjennomsnitt på bachelorgraden din

Søkere rangeres kun etter karakterpoeng fra bachelorgraden.

Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak kom alle kvalifiserte søkere inn.

Hvordan regnes poengsummen din ut?

Slik søker du

Du søker på Søknadsweb med studiekode 215 6261.

  • 15. april: ordinær søknadsfrist
  • 1. mars: tidlig opptak

Mer om å søke på master.

Hva lærer du?

Det er økende forståelse for kostholdets betydning for å opprettholde god helse. Gjennom spesialiseringen vil du styrke ernæringskompetansen din og kunne utrede ernæringsstatus og utføre kostveiledning til ulike pasient- og brukergrupper.

Som student lærer du om kostholdsbehandlingen av sentrale ernæringsrelaterte sykdommer og utfordringer. Du vil også lære om samhandling og rolleforståelse i ernæringsarbeidet.

Se programplan på student.oslomet.no

Studiets oppbygging

Laster inn programplan, vennligst vent ...

Hvordan foregår undervisningen?

Gjennom studiet vil du følge flere fellesemner som gjelder for alle spesialiseringene i master i helsevitenskap. I tillegg skal du fordype deg innen din valgte spesialisering. 

Fellesundervisningen er i hovedsak digital.  Veiledning av masteroppgavearbeidet kan gjennomføres digitalt.

Gjennom studiet benyttes flere varierte og studentaktive læringsformer.

Forelesninger blir som regel benyttet for å introdusere nytt fagstoff. I seminarundervisning er det fokus på dialog og diskusjon mellom faglærere og studenter.

Du vil i løpet av studiet bruke flere former for digitale læringsressurser. Seminarer og forelesninger kan også være digitale.

Skriftlige oppgaver, veiledning og øving i akademisk skriving står sentralt i alle deler av studiet.

Hva koster det?

Hva kan du jobbe som?

Både i kommune- og spesialisthelsetjenesten er det stort behov for økt ernæringskompetanse.

Du vil kunne arbeide i roller som krever mer fordypning og kompetanse innen ernæring enn det du har fått i din tidligere helseutdanning.

Dette kan for eksempel være å jobbe med pasienter i et tverrfaglig ernæringsteam sammen med en klinisk ernæringsfysiolog.

Eller det kan være ernæringsrelaterte stillinger i kommunen, som for eksempel frisklivskoordinatorer, der du kan bruke kompetansen din til å forebygge og forbedre kostholdsrelatert sykdom.

Utveksling

Ønsker du å gjennomføre arbeidet med hele, eller deler av, masteroppgaven utenlands, bør du gjøre det ved læresteder eller forskningsinstitusjoner der det er etablert internasjonalt samarbeid.

Du finner informasjon om utvekslingsmulighetene for dette studiet på studentsidene

Forskerlinje i helsevitenskap

Har du sterk interesse for forskning, stor arbeidskapasitet og ambisjoner om senere opptak til ph.d.- program?

Videre studiemuligheter ved OsloMet

Spørsmål om utdanningen?

Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.

Flere masterstudier

OsloMet tilbyr mange mastere innen helse- og sosialfag.

Studenthistorier og nyheter

Portrett av Karoline foran en turkis bakgrunn.
Ville jobbe med livsstilsendringer

Karoline Thomlevold Jøranli er fysioterapeut og jobber i spesialisthelsetjenesten med rehabilitering for mennesker med sykelig overvekt.

Helsevitenskap-student i hvit uniform snakker og ler med en eldre kvinne.
Om master i helsevitenskap

OsloMet tilbyr mastergrad i helsevitenskap med 13 studiespesialiseringer innenfor ulike helsefaglige områder.

Trine står inntil en vegg og smiler i sola.
- Lav kompetanse om ernæring kan gå ut over pasientsikkerheten

Et godt kosthold er viktig for alle, men for noen pasienter kan riktig ernæringsstatus være avgjørende for helse og livskvalitet. Derfor trenger vi flere helsearbeidere med spisskompetanse på ernæring.

Helen Engelstad Kvalem står foran en rad av gule søyler utenfor OsloMet i Pilestredet.
– Stort behov for ernæringskompetanse blant helsepersonell

– Dårlig ernæringsstatus kan i verste fall ta livet av pasienten, sier tidligere studieleder Helen Engelstad Kvalem.