Fagområder
Vitenskapsdisipliner
Emner
Varehandelens strukturutvikling Forbruk mat Markedsanalyse Matforbruk Forbrukermarkeder Forbrukervalg Dagligvarehandel
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
-
DISCo: Digitale infrastrukturer for et bærekraftig forbruk. Retningsendring gjennom reorganisering, reduksjon og nytenkning av forbruk
DISCo-prosjektet vil gi kunnskap om hvordan vi kan bevege forbruket i en mer bærekraftig retning ved hjelp av digital teknologi.
-
EU-kommisjonens Consumer scoreboard
SIFO bidrar til og kvalitetssikrer EU-kommisjonens forbrukerundersøkelser.
-
FOOdIVERSE: Diversifying sustainable and organic food systems
Forskere i fem land vil involvere forbrukere, produsenter, forhandlere og lokale myndigheter i måter å styrke forbruket av lokal og økologisk mat.
-
PLATEFORMS: Hvordan kan nye plattformer for matinnkjøp bidra til et mer bærekraftig matforbruk?
Forskningsprosjektet PLATEFORMS har som mål å skape innsikt i hvordan matpraksiser i hjemmet påvirkes av nye plattformer for matinnkjøp, og hvordan dette kan bidra til et mer bærekraftig forbruk av mat.
-
REDUCE – mindre plast i hverdagen
Prosjektet skal se på plast i et systemperspektiv og undersøke hvordan vi kan redusere forbruket av plastprodukter i hverdagslivet.
-
SEGURA – Food for Security: Evidence from Cauca, Colombia
Prosjektet "SEGURA - Food for Security: Evidence from Cauca, Colombia” skal utforske sammenhengen mellom konflikter og matsikkerhet.
Publikasjoner og forskningsresultater
Vitenskapelige publikasjoner
Jacobsen, Eivind ; Strandbakken, Pål; Dulsrud, Arne ; Skuland, Silje Elisabeth (2024). Consumers and Consumption in Comparison (Volume 37). ISBN: 9781835493144. 237 s. Emerald Group Publishing Limited.
Dulsrud, Arne ; Francesca, Forno (2024). Digital Food Provisioning in Times of Multiple Crises: How Social and Technological Innovations Shape Everyday Consumption Practices. ISBN: 978-3-031-46322-8. 289 s. Palgrave Macmillan.
Dulsrud, Arne
; Bygstad, Bendik
(2022).
Digital ecosystems as social institutions: exploring the role of consumption through four research streams of digital ecosystems.
Consumption and Society.
Vol. 1.
https://doi.org/10.1332/QUPH6141
Dulsrud, Arne (2021). Den lydige forbrukeren. Jensen, Thor Øivind; Jacobsen, Eivind; Knudsen, Morten W.; Schjelderup, Gerhard Emil (Red.). Forbrukersosiologi. s. 339-355. Fagbokforlaget.
Dulsrud, Arne (2021). Forbrukeren i samfunnet. Jensen, Thor Øivind; Jacobsen, Eivind; Knudsen, Morten W.; Schjelderup, Gerhard Emil (Red.). Forbrukersosiologi. s. 407-423. Fagbokforlaget.
Nemes, Gusztáv; Chiffoleau, Yuna; Zollet, Simona; Collison, Martin; Benedek, Zsófia; Colantuono, Fedele;
Dulsrud, Arne
; Fiore, Mariantonietta; Holtkamp, Carolin; Kim, Tae-Yeon; Korzun, Monika; Mesa-Manzano, Rafael; Reckinger, Rachel; Ruiz-Martínez, Irune; Smith, Kiah; Tamura, Norie; Viteri, Maria Laura; Orbán, Éva
(2021).
The impact of COVID-19 on alternative and local food systems and the potential for the sustainability transition: Insights from 13 countries.
Sustainable Production and Consumption.
Vol. 28.
https://doi.org/10.1016/j.spc.2021.06.022
Bygstad, Bendik;
Dulsrud, Arne
(2020).
Digital Ecosystems as a Unit of Scientific Analysis. A Sociological Investigation.
10 s.
Proceedings of the Annual Hawaii International Conference on System Sciences (HICSS).
https://doi.org/10.24251/HICSS.2020.698
Dulsrud, Arne (2017). Citizen-consumers: Consumer protection and empowerment. Keller, Margit; Halkier, Bente; Wilska, Terhi-Anna; Truninger, Monica (Red.). Routledge Handbook on Consumption. s. 215-226. Routledge.
Dulsrud, Arne ; Theien, Iselin (2015). The changing rationalities of the consumer. Strandbakken, Pål; Gronow, Jukka (Red.). The consumer in society : A tribute to Eivind Stø. s. 103-122. Abstrakt forlag.
Dreyer, Bent;
Dulsrud, Arne
; Grønhaug, Kjell; Isaksen, John Roald
(2011).
Do fluctuations in input impact industry structure?.
Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi.
Vol. 21.
http://okonomiskfiskeriforskning.no/wp-content/upl