Kort om
Seglem har i flere år jobbet som forsker på ungdom og unge voksne, og de siste årene innen feltene arbeid og helse. Sentrale temaer har vært psykisk helse, sykefravær, uførhet, betydningen av genetikk og miljø, livsløp, sosial ulikhet og kjønnsforskjeller. Hun har særlig kompetanse innen kvantitative analyser, inkludert tvilling- og søskendesign.
Seglem har en doktorgrad i psykologi fra Universitetet i Oslo. Avhandlingen handlet om psykologisk tilpasning, stress og mestring blant enslige mindreårige flyktninger etter bosetting i Norge.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
COMPRESSED − En studie av langvakter i kommunal helse og omsorg
Med et økende behov for arbeidskraft i helse- og omsorgsektoren er fremtidens tilbud avhengig av mer kunnskap om hvordan vi kan sikre bemanning og ivareta helsen til de som jobber i sektoren.
-
Evaluering av medleverforskriften
I dette prosjektet skal vi få frem et helhetlig bilde av medleverordningenes omfang, praktisering og konsekvenser, og en grundig forståelse av medleverforskriften og dagens praksis.
-
Flex-IT – en kvalitativ og kvantitativ studie av teknologibruk på tvers av jobb og hjem
I Flex-IT-prosjektet skal vi undersøke teknologibruk på tvers av jobb- og privatsfærene, og finne ut i hvilken grad, når og for hvem smartteknologi er helsefremmende eller helseskadelig.
-
Grensedragninger og balansegang mellom arbeid og hjem (Crossbow)
Hvordan samskape bærekraftige arbeidsplasser på fjern- og hjemmekontor?
Avsluttede forskningsprosjekter
-
En forenklet kunnskapsoversikt innenfor arbeidsmiljø og -helse
I prosjektet undersøker vi hva som kjennetegner den norske forskningen på arbeidsmiljø og arbeidshelse.
-
Sykefravær og marginalisering hos unge voksne (NEET)
Hvilke tidlige faktorer henger sammen med å falle utenfor utdanning og arbeid, og hvor effektivt klarer eksisterende metoder (Supported Employment / education) å forhindre dette?