Kort om
Bernstrøm forsker på tema innen arbeidshelse, arbeidstid og arbeidsmiljø. Sentrale pågående prosjekter setter søkelys på:
Hvordan kan vi organisere skiftarbeid på best mulig måte?
Hva er konsekvensene av at vi et tilkoblet arbeid utenom arbeidstid gjennom digitale medier?
Bernstrøm er utdannet innen arbeids og organisasjonspsykologi, og skrev doktorgraden sin om organisasjonsendringer, ledelse og sykefravær.
Sentrale stikkord inkluderer: Skiftarbeid, tilkobling, langvakter, jobb-hjem balanse, arbeidshelse, retten til å logge av, restitusjon.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Bedre Turnus – et forskningsprosjekt om turnus i helse og omsorg
Turnusarbeid er ofte nødvendig innen helse og omsorg, men kan være krevende. I prosjektet «Bedre turnus» ønsker vi å vite hvordan vi kan organisere turnusene best mulig – for de ansatte, for brukerne og for samfunnet.
-
COMPRESSED − En studie av langvakter i kommunal helse og omsorg
Med et økende behov for arbeidskraft i helse- og omsorgsektoren er fremtidens tilbud avhengig av mer kunnskap om hvordan vi kan sikre bemanning og ivareta helsen til de som jobber i sektoren.
-
Evaluering av medleverforskriften
I dette prosjektet skal vi få frem et helhetlig bilde av medleverordningenes omfang, praktisering og konsekvenser, og en grundig forståelse av medleverforskriften og dagens praksis.
-
Flex-IT – en kvalitativ og kvantitativ studie av teknologibruk på tvers av jobb og hjem
I Flex-IT-prosjektet skal vi undersøke teknologibruk på tvers av jobb- og privatsfærene, og finne ut i hvilken grad, når og for hvem smartteknologi er helsefremmende eller helseskadelig.
-
Grensedragninger og balansegang mellom arbeid og hjem (Crossbow)
Hvordan samskape bærekraftige arbeidsplasser på fjern- og hjemmekontor?
-
REFLEX – Fleksibel arbeidstid og deltagelse i arbeidslivet
I REFLEX undersøker vi sammenhengen mellom arbeidstidsfleksibilitet og arbeidsinkludering.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
En forenklet kunnskapsoversikt innenfor arbeidsmiljø og -helse
I prosjektet undersøker vi hva som kjennetegner den norske forskningen på arbeidsmiljø og arbeidshelse.
-
Familiens utfordringer
Prosjektet skal framskaffe forskningsbasert kunnskap om foreldreskap, familieliv og utfordringer for barnefamilier i Norge i dag.
-
Graviditet og foreldrepermisjon i arbeidslivet
På oppdrag fra LDO skal AFI gjennomføre et forskningsprosjekt som skal kartlegge og analysere praksiser, opplevelser og holdninger knyttet til graviditet og foreldrepermisjon i arbeidslivet, med utgangspunkt i likestillings- og diskrimineringsloven.
-
Handlingsrettet følgeforskning av IA bransjeprogram Sykehus - «Der skoen trykker»
Følgeforskning av tiltak i IA-bransjeprogrammet Sykehus, «Der skoen trykker», som retter seg mot avdelinger med langt og høyt sykefravær.
-
Kartlegging av omfang, utviklingstrekk og konsekvenser av bruk av hjemmekontor og annet fjernarbeid
Prosjektet undersøker omfang, utviklingstrekk og konsekvenser ved bruk av hjemmekontor og annet fjernarbeid for arbeidstakere og virksomheter i norsk arbeidsliv.
-
Sammenhenger mellom heltid/deltid og sykefravær
Formålet med prosjektet er å oppsummere eksisterende kunnskap om sammenhenger mellom heltids-/deltidsarbeid/stillingsbrøk og sykefravær, fortrinnsvis fra norsk kommunesektor og ved behov ved nordisk offentlig sektor.
-
Sykefravær og marginalisering hos unge voksne (NEET)
Hvilke tidlige faktorer henger sammen med å falle utenfor utdanning og arbeid, og hvor effektivt klarer eksisterende metoder (Supported Employment / education) å forhindre dette?