Bachelorstudier i ingeniør- og teknologifag

Jente står på en stor bro med hvitt rekkverk. Brua har grafiske streker og noen regnestykker tegnet på bildet, for å illustrere at hun studerer til å bli ingeniør.

Felles for mange ingeniører er bruk av teknologi og det finnes utrolig mange jobbmuligheter. Med en utdanning i ingeniør- og datafag fra OsloMet blir du topp kvalifisert til spennende jobber i både i det offentlige og i næringslivet. Du kan arbeide i byggebransjen, som programvareutvikler eller med bioteknologi.

Her finner du oversikten over alle våre ingeniør- og teknologiutdanninger. Du finner lenke til alle studiene nederst på siden. 

Synes du IT-fag virker spennende?

Innenfor data og teknologi kan du velge mellom flere spennende utdanninger. Det er stort behov for IT-kompetanse i samfunnet, så her er det gode sjanser for å få jobb når du er ferdig utdannet.

Anvendt datateknologi er et spennende studium der du lærer å utvikle nye løsninger for samspill mellom mennesker og datateknologi.

Har du lyst til å utvikle dataprogrammer for web, mobil, eller datasentre? Da kan dataingeniør være noe for deg. Studiet gir deg en bred og yrkesrettet utdanning i informasjonsteknologi, særlig rettet mot programmering og programvare, og system- og applikasjonsutvikling.

Både dataingeniørstudiet og bachelor i informasjonsteknologi gir deg en grunnleggende, bred og yrkesrettet utdanning i informasjonsteknologi. Studiet er særlig rettet mot programmering og programvare, og system- og applikasjonsutvikling.

Hva er forskjellen på de forskjellige IT-studiene?

Linda, Andrea og Sheimaa forklarer.

Er du glad i matte?

Bli bedre kjent med Morten som studerer matematisk modellering og kaller seg selv en ekte nerd.

Studenthistorier

Lærer å gjøre hverdagsteknologien bedre

På bachelorstudiet i anvendt datateknologi lærer du hvordan du utvikler de teknologiske løsningene vi omgir oss med. Mimi synes det er spennende å jobbe med universell utforming og brukersentrert utvikling.

Portrett av OsloMet-student Mimi Thi Mai Tran.
Spå fremtiden med matematikk og datavitenskap

Har du lyst til å finne ut hva som vil skje i fremtiden? Lær å bruke verktøy for å forutsi alt fra været og strømprisene til utviklingen i boligmarkedet.

Sebastian og André står i en korridor og smiler. Sebastian holder en lap top

Vil du jobbe i byggebransjen, med bioteknologi eller robotikk?

En fellesnevner for ingeniører er bruk av teknologi, og her er mulighetene mange.

Som byggingeniør er du ettertraktet i arbeidsmarkedet og jobber med moderne teknologi innen konstruksjonsteknikk, vann og miljø, infrastruktur og byutvikling.

Vil du lære å designe, konfigurere og teste systemer for automatisering og robotikk? Som automatisering- og robotikk-ingeniør får du kompetanse som norsk industri etterspør.

Velger du elektronikkingeniør lærer du å designe, utvikle og teste komponenter, enheter og utstyr som bruker elektrisitet som energikilde. Elektronikkingeniører spiller en avgjørende rolle i dagens teknologidrevne verden.

I bachelorstudiet bioteknologi- og kjemiingeniør lærer du å bruke ulike teknikker for opparbeiding av prøver, moderne analysemetoder innen kjemisk og biokjemisk analyse og endre det genetiske materialet i celler.

Vil du prosjektere smarte og bærekraftige bygg med godt inneklima? Om du velger å ta en bachelor i energi og miljø i bygg, får du en bred og anvendbar utdanning innen ingeniørfag. I tillegg gir den deg framtidsrettet kompetanse som byggenæringen etterspør.

En maskiningeniør blir ofte omtalt som den klassiske ingeniøren. Her er det materialer, konstruksjoner, mekanikk, maskiner og produksjon det handler om. Se hvorfor Heidi mener at maskiningeniør er kjernen i ingeniørfaget. 

Ble ingeniør i energi og miljø i bygg – gikk rett ut i kremjobb

I Multiconsults topp moderne hovedkontor på Skøyen jobber Prabriti Tiwari med 3D-design og modellering av tekniske systemer i bygg. – Veldig spennende, sier 24-åringen, som har en fersk bachelor fra OsloMet på CV-en.

Prabriti Tiwari ser i kameraet og smiler. Hun sitter på et kontor med to store dataskjermer i bakgrunnen.
Lærer å bruke industriroboter på elektroingeniørstudiet

Én ting er å regne ut hvordan armen på en robotarm vil bevege seg ut fra en formel. De kommende elektroingeniørstudentene med spesialisering i automatisering og robotikk ved OsloMet får bruke høyteknologiske industriroboter som en del av studiet.

Knalloransje robotarm inne på et studieverksted. Armen har mange ledninger som synes på utsiden.

Tre-terminsordningen

Dette er et tilbud til deg som har generell studiekompetanse, men som mangler nødvendig matematikk og/eller fysikk for opptak til ingeniørutdanning. Gjennom denne ordningen kan du ta ingeniørutdanningen over tre år inkludert to sommerterminer.

Vil du bli ingeniør, men mangler matte og fysikk?

Hvis du er klar for sommerkurs, kan tre-terminsordningen ved OsloMet være noe for deg. Da er du også i mål med ingeniørutdanningen på tre år.

Tre studenter

Forkurs og årsstudier

Vi tilbyr også forkurs til ingeniørutdanning (årsstudium) og årsstudium i informasjonsteknologi